• Головна
  • Новини
  • Білоруська частина РПЦ виступила проти призначення екзархів в Україну...

Білоруська частина РПЦ виступила проти призначення екзархів в Україну

13.09.2018, 11:51
Білоруська частина РПЦ виступила проти призначення екзархів в Україну - фото 1
Синод Білоруської Православної Церкви виступив зі зверненням з приводу рішення Константинопольського Патріархату призначити екзархів до Києва.

Синод Білоруської Православної Церкви виступив зі зверненням з приводу рішення Константинопольського Патріархату призначити екзархів до Києва.

Про це йдеться в повідомленні на сайті БПЦ, повідомляє Прямий.

"Одноголосно і одностайно підтримати позицію Святішого Патріарха Московського і всієї Русі Кирила і Священного Синоду Російської Православної Церкви, виражену в офіційній Заяві від 8 вересня 2018 року, в зв'язку з призначенням двох єрархів Константинопольського Патріархату - архиєпископа Памфілійського Даниїла і єпископа Едмонтонського Іларіона - "екзархами" Константинопольського Патріархату в місто Київ", - йдеться у повідомленні.

БПЦ висловила протест проти діяння Константинопольського Патріархату, оскільки воно являє собою "агресивне втручання однієї Помісної Церкви у внутрішні справи іншої Помісної церкви, спрямоване на підрив основ міжправославного миру і єдності".

Як інформувала РІСУ, 7 вересня стало відомо, що Вселенський патріарха Варфоломій у рамках підготовки до надання автокефалії УПЦ призначив в Україні двох екзархів - архиєпископа Даниїла Памфілійського з США та єпископа Іларіона Едмонтонського з Канади.