• Головна
  • Новини
  • В РПЦ і УПЦ (МП) різко відреагували на призначення Вселенським Патріархом екзархів в Україні...

В РПЦ і УПЦ (МП) різко відреагували на призначення Вселенським Патріархом екзархів в Україні

08.09.2018, 12:52
В Українській Православній Церкві (Московського Патріархату) назвали «грубим порушенням» призначення Вселенським Патріархом двох екзархів в Україні, Про це йдеться в заяві УПЦ (МП), яку поширив Відділ зовнішніх церковних зв’язків Української Православної Церкви.

В Українській Православній Церкві (Московського Патріархату) назвали «грубим порушенням» призначення Вселенським Патріархом двох екзархів в Україні, Про це йдеться в заяві УПЦ (МП), яку поширив Відділ зовнішніх церковних зв’язків Української Православної Церкви.

«Призначення екзархів є грубим порушенням канонічної території української православної церкви", - наголошують в УПЦ (МП).

Там покладають  відповідальність за негативні наслідки з цього призначення на Вселенський Патріархат:

«Призначення екзархів в Київ відбулося без відома Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, як єдиного канонічного єпископа міста Києва. Відповідальність за можливі негативні наслідки цього діяння лежатиме на Константинопольському Патріархаті».

У Москві також не забарилися з оцінкою. Так,  голова синодального відділу із взаємин РПЦ із суспільством і ЗМІ Володимир Легойда назвав призначення Вселенським Патріархом екзархів в Україні "безпрецедентно грубим вторгненням на канонічну територію московського патріархату", заявляють на сайті РПЦ.

«Призначення Константинопольським Патріархом своїх представників-єпископів в Україні - без узгодження з Патріархом Московським і всієї Русі і Блаженнішим Митрополитом Київським і всієї України - є не що інше, як безпрецедентно грубе вторгнення на канонічну територію Московського Патріархату. Такі дії не можуть залишитися без відповіді», - повідомив В. Р. Легойда в своєму телеграм-каналі.