• Головна
  • Новини
  • В РПЦ заявили, що беруть паузу для прояснення ситуації навколо заяв Патріарха Варфоломія...

В РПЦ заявили, що беруть паузу для прояснення ситуації навколо заяв Патріарха Варфоломія

07.09.2018, 12:52
В РПЦ заявили, що беруть паузу для прояснення ситуації навколо заяв Патріарха Варфоломія - фото 1
У Московському Патріархаті вважають останні заяви Константинопольського Патріарха Варфоломія одним з результатів нинішнього політичного напруження навколо Росії.

У Московському Патріархаті вважають останні заяви Константинопольського Патріарха Варфоломія одним з результатів нинішнього політичного напруження навколо Росії.

довідь.jpg

"Політична напруга, яка існує зараз в світі навколо нашої країни, як ми з жалем констатуємо, зачіпає іноді і Церкву", - заявив прес-секретар Патріарха Кирила священик Олександр Волков в ефірі радіо "Радонеж", повідомляє Інтерфакс-Релігія.

Як повідомлялося, у Стамбулі Синаксисі  Константинопольської Церкви Патріарх Варфоломій заявив, що Константинополь має пріоритетне право на вирішення проблем у православному світі. Він також назвав неканонічним "втручання" Росії і Московського Патріархату в церковні справи України і залишив це право за собою.

Ці та інші заяви, зроблені Константинопольським Патріархом останніми днями, викликали серйозне нерозуміння в боку Російської Православної Церкви, сказав прес-секретар Кирила.

"Після зустрічі (Патріархів Кирила і Варфоломія 31 серпня) ми стали свідками низки не до кінця нам зрозумілих заяв з боку Константинопольської єрархії. Зараз, я думаю, нам треба взяти деяку паузу і отримати якісь додаткові роз'яснення", - додав о. Волков

За його словами, ті фрагменти з промови Патріарха Варфоломія, які з'явилися на деяких американських грецькомовних сайтах, "викликають, щонайменше, здивування і подив, а в більшій мірі - серйозне нерозуміння".

"Нам потрібно набратися терпіння, щоб остаточно все прояснити", - заявив прес-секретар Патріарха Кирила.

Додамо, що Член синодальної Біблійно-богословської комісії Московського Патріархату протоєрей Андрій Новіков назвав виступ Варфоломія I на Синаксисі «єрессю і тенденцією до так званого" східного папізму"».