• Головна
  • Новини
  • «Ми будемо працювати разом, щоб світ ставав кращим», - Патріарх Кирил про зустріч з Варфоломієм I...

«Ми будемо працювати разом, щоб світ ставав кращим», - Патріарх Кирил про зустріч з Варфоломієм I

31.08.2018, 15:25
«Ми будемо працювати разом, щоб світ ставав кращим», - Патріарх Кирил про зустріч з Варфоломієм I - фото 1
31 серпня 2018 року в Тронному залі Вселенської Патріархії в Стамбульському районі Фанар відбулася зустріч Патріарха Константинопольського Варфоломія і Патріарха Московського і всієї Русі Кирила.

31 серпня 2018 року в Тронному залі Вселенської Патріархії в Стамбульському районі Фанар відбулася зустріч Патріарха Константинопольського Варфоломія і Патріарха Московського і всієї Русі Кирила.

Варфоломій_і_Кирил.jpg

За повідомленням офіційного сайту РПЦ, були обговорені «всі проблеми, які стоять на порядку денному» . Патріарх Кирил охарактеризував діалог як «розмову між двома братами».

Про обговорення українського питання, а саме для цього, як відомо, приїхав до Стамбула Патріарх Кирил, в Московскому Патріархаті не згадують. Жодної конкретики.

«Сподіваюся, ми будемо і надалі працювати разом, для того, щоб світ ставав кращим», - додав Предстоятель РПЦ.

«Без узгодження з Його Святістю не хотів би посвячувати вас в деталі, хоча нічого секретного не було, нічого такого, що справило б вибух у свідомості, - уточнив Патріарх Кирил. - Розмова була дуже правильною - розмова глав двох Церков, які усвідомлюють відповідальність за стан Вселенського Православ'я і за стан душ людських в тих місцях і в тих країнах, які перебувають у нашій відповідальності».

«Постійно виникають проблеми, які є викликами для Церков з пастирської точки зору. Світ дуже швидко змінюється, і жодна Церква не може приймати рішення, які б суперечили позиції іншої Православної Церкви. Тому ми просто запрограмовані на взаємодію, співпрацю, а оскільки світ змінюється швидко, то і співробітництво це повинно бути досить динамічним», - підсумував Патріарх Московський Кирил.