• Головна
  • Новини
  • Сьогодні Патріарх Варфоломій на Фанарі зустрінеться з Главою РПЦ Кирилом...

Сьогодні Патріарх Варфоломій на Фанарі зустрінеться з Главою РПЦ Кирилом

31.08.2018, 10:30
Сьогодні Патріарх Варфоломій на Фанарі зустрінеться з Главою РПЦ Кирилом - фото 1
31 серпня Московський Патріарх Кирил зустрінеться у Стамбулі з Константинопольським Патріархом Варфоломієм, повідомив у Facebook офіс генерального секретаря Священного синоду Константинопольського Патріархату.

31 серпня Московський Патріарх Кирил зустрінеться у Стамбулі з Константинопольським Патріархом Варфоломієм.

Зустріч відбудеться на прохання Предстоятеля Російської Православної Церкви. Під час візиту Кирил обговорить із Варфоломієм і "компетентними органами Матері-Церкви двосторонні питання, які становлять інтерес".

Варфоломій_і_Кирил.jpg

Грецьке церковне видання Vima Orthodoxias писало, що Патріархи обговорять питання надання автокефалії Українській Церкві.

У квітні 2018 року Верховна Рада звернулася до Вселенського Патріарха Варфоломія із проханням видати Томос – указ про автокефалію Православної Церкви в Україні. УПЦ КП і Українська Автокефальна Православна Церква закликали УПЦ (МП) підтримати зусилля зі створення єдиної Української Церкви.

Заступник голови відділу зовнішніх церковних зв'язків УПЦ (МП) Миколай Данилевич у відповідь заявив, що ініціатива завершиться "великим пшиком".

22 квітня президент Петро Порошенко повідомив, що Вселенський Патріархат розпочав розгляд прохання України.

У перших числах вересня (1-3)  в Стамбулі відбудеться Синаксис- збори всіх архиєреїв Константинопольської Православної Церкви на чолі з Патріархом Варфоломієм.

В експертних церковних колах вважають, що на Синаксисі - зборах константинопольських архиєреїв - радше за все обговорюватимуть питання автокефалії Української та Македонської Церкви.

Однак рішення з цих питань - прерогатива не Синаксису, а Синоду. Синод же запланований на 9-10 жовтня.