• Головна
  • Новини
  • Вселенський Патріарх відмовився відзначати разом з Кирилом ювілей Хрещення Київської Русі...

Вселенський Патріарх відмовився відзначати разом з Кирилом ювілей Хрещення Київської Русі

27.07.2018, 14:08
Вселенський Патріарх Варфоломій І відмовився від пропозиції Патріарха РПЦ Кирила (Гудняєва) відсвяткувати у Москві 1030-річчя Хрещення Русі.

Вселенський Патріарх Варфоломій І відмовився від пропозиції Патріарха РПЦ Кирила (Гудняєва) відсвяткувати у Москві 1030-річчя Хрещення Русі.

Про це повідомляє сайт Української Помісної Православної Церкви на Фейсбуці.

«Як стало відомо, Вселенський Патріарх на отримане від глави РПЦ Кірілла (Гундяєва) офіційне запрошення взяти участь в урочистих заходах, присвячених «1030-летию Крещения Руси», повідомив про неможливість та недоцільність участі представників Вселенського Патріархату у заходах, що проводитимуться в РФ», - пише сайт.

У Константинополі дали знати, що їхні представники все ж візьмуть участь у святкуванні ювілею Хрещення Русі-України. Щоправда, не в Москві, а у Києві.

«У відповіді Вселенського Патріарха також зазначено, що свята з нагоди 1030-річчя Хрещення Київської Русі відбуватимуться у Києві, в яких представники Вселенского Патріарха візьмуть участь 28.07, і на які представники Вселенського Патріархату були запрошені та призначена відповідна делегація», - передають слова представників Константинополя.

«Досить різка відповідь Вселенського Патріарха обумовлена його чіткою позицією щодо відсутності у Москви підстав для організації урочистостей з приводу історичних подій, які мали місце наприкінці X ст. в Києві, та невизнанні «приєднання» Київської Митрополії Московським Патріархатом у другій половині XVII ст.», - роблять висновок в УППЦ.