• Головна
  • Новини
  • «У наших взаєминах були труднощі, але мудрість Бога завжди перемагала», – делегація Константинополя Патріарху Кирилу...

«У наших взаєминах були труднощі, але мудрість Бога завжди перемагала», – делегація Константинополя Патріарху Кирилу

10.07.2018, 11:20
«У наших взаєминах були труднощі, але мудрість Бога завжди перемагала», –  делегація Константинополя Патріарху Кирилу - фото 1
В одному з блогпостів Фанару повідомляється, що під час зустріч 9 липня у Москві з делегацією Константинополя, Патріарх Кирил висловив жаль з приводу відсутності Патріарха Варфоломія на цій зустрічі.

В одному з блогпостів Фанару повідомляється, що під час зустрічі 9 липня у Москві з делегацією Константинополя Патріарх Кирил висловив жаль з приводу відсутності Патріарха Варфоломія на цій зустрічі.

Додамо, що делегацію Константинополя представляли митрополити Гальський Еммануїл і Смирнський Варфоломій.

зустріч_2.jpg

Подробиці бесіди, як і на офіційному сайті РПЦ, не повідомляються, хоча відомо, що делегація прилетіла до Москви обговорити саме “українське питання”.

Сайт «Релігійна правда» подає переклад слів одного з представників Константинопольського Патріархату митрополита Гальського Еммануїла на зустрічі, звернені до очільника РПЦ та присутніх:

«Ви говорили про зв’язки, які пов’язують нас, і цей зв’язок є священним. Наші Церкви пережили моменти не тільки величі і слави, а й важкі моменти в історії. Між нами завжди були люблячі відносини і дух взаєморозуміння та співпраці, хоча іноді у цих взаєминах були труднощі, але мудрість Бога завжди перемагала», – сказав митрополити Гальський Еммануїл під час зустрічі.

Нагадаємо, раніше офіційні представники РПЦ, зокрема, митрополит Іларіон (Алфєєв), що вважається “правою рукою” Патріарха Кирила, неодноразово попереджали, що в разі надання Константинополем автокефалії православної Церкви в Україні, може статися “Вселенський розкол, рівний розколу 1054 року, що розділив Церкву на Східну і Західну”.