• Головна
  • Новини
  • УПЦ КП: Є всі підстави очікувати на позитивне рішення Вселенського Патріарха...

УПЦ КП: Є всі підстави очікувати на позитивне рішення Вселенського Патріарха

17.04.2018, 15:52
УПЦ КП підтримує зусилля Президента та громадськості щодо визнання української церковної автокефалії та проголошення відповідного Томосу. Про це йдеться у заяві Київського Патріархату.

УПЦ КП підтримує зусилля Президента та громадськості щодо визнання української церковної автокефалії та проголошення відповідного Томосу. Про це йдеться у заяві Київського Патріархату.

«В Українській Православній Церкві Київського Патріархату однодушно підтримують всі зусилля, спрямовані на визнання автокефалії Православної Церкви в Україні Його Всесвятістю Вселенським Патріархом Варфоломієм і Константинопольською Матір’ю-Церквою, а також на подолання існуючого церковного розділення, утвердження єдиної Помісної Православної Церкви», - йдеться в документі.

В УПЦ КП зазначили, що увесь їхній єпископат підписав звернення до Патріарха Варфоломія з проханням надати Томос про автокефалію Православної Церкви в Україні. Аналогічне прохання також підписав єпископат Української Автокефальної Православної Церкви.

Ми висловлюємо сподівання, що і серед єпископату УПЦ (Московського Патріархату) є відповідальні єрархи, які справді турбуються про майбутнє Православ’я в Україні та підтримають зусилля щодо канонічного визнання Вселенським Патріархом української церковної незалежності.

Також ми розраховуємо на підтримку Верховної Ради України, всього українського суспільства, на розуміння з боку інших релігійних організацій України.

Наскільки нам відомо, зараз, як ніколи раніше, є всі підстави очікувати позитивне рішення Вселенського Патріарха. Однак очевидно, що супротивники не будуть чекати, склавши руки, та вживатимуть всіх засобів для того, щоби не допустити проголошення Томосу про автокефалію. Тому на даний момент ми не можемо повідомити більше деталей процесу, що розпочався», - наголосили в УПЦ КП.