• Головна
  • Новини
  • Священик-патріот УПЦ (МП) із Запоріжжя перейшов до Київського Патріархату...

Священик-патріот УПЦ (МП) із Запоріжжя перейшов до Київського Патріархату

07.02.2018, 11:05
Священик-патріот УПЦ (МП) із Запоріжжя перейшов до Київського Патріархату - фото 1
Колишнього клірика Української Православної Церкви (Московського Патріархату) єрея Анатолія Ревтова, що пішов з Церкви після обструкції за українську мову, прийняли в Українську Православну Церкву Київського Патріархату.

Колишнього клірика Української Православної Церкви (Московського Патріархату) єрея Анатолія (Ревтова), що пішов з Церкви після обструкції за українську мову, прийняли в Українську Православну Церкву Київського Патріархату.

Про це повідомили в прес-службі Запорізької єпархії УПЦ КП, передає портал Depo.Запоріжжя.

Колишній клірик УПЦ МП звернувся до єпископа Запорізького і Мелітопольського Фотія з проханням прийняти його до церкви Київського Патріархату. Єпископ прохання задовольнив.

Єрея Анатолія Ревтова прийняли до штату духовенства Свято-Троїцького кафедрального собору Запоріжжя Запорізької Єпархії УПЦ КП.

Нагадаємо, що запорізький священик УПЦ (МП) Анатолій (Ревтов) пішов з УПЦ (МП) після обструкції за українську мову. Нею йому не дозволили говорити зборах єпархії. Це стало для священика останньою краплею. Адже його проукраїнські погляди вже давно призводили до непорозумінь з іншими членами єпархії. Крім того, священики іноді висловлювали невдоволення поїздками о. Анатолія на Донбас до українських військових та його співпрацею з волонтерами.