• Головна
  • Новини
  • Керуючий справами УПЦ зустрівся з Патріархом Константинопольським Варфоломієм...

Керуючий справами УПЦ зустрівся з Патріархом Константинопольським Варфоломієм

18.12.2017, 09:58
Керуючий справами УПЦ зустрівся з Патріархом Константинопольським Варфоломієм - фото 1
Керуючий справами Української Православної Церкви митрополит Антоній 17 грудня перебував з візитом у Стамбулі. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на сайт ВЗЦЗ.

Керуючий справами Української Православної Церкви митрополит Антоній 17 грудня перебував з візитом у Стамбулі. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на сайт ВЗЦЗ.

Фанар.jpg

З благословення Патріарха Варфоломія в цей недільний день митрополит Антоній звершив Божественну літургію у храмі святого апостола Андрія, який є подвір’ям Ватопедського монастиря.

Після богослужіння митрополит Бориспільський і Броварський Антоній зустрівся з Патріархом Константинопольським Варфоломієм в його резиденції на Фанарі. В зустрічі взяли участь заступник Голови ВЗЦЗ УПЦ протоєрей Миколай Данилевич та депутат Верховної Ради України Вадим Новинський. З боку Вселенського Патріархату на зустрічі були присутні: єпископ Телміський Іов (Геча) та архимандрит Віссаріон (Комзіас).

Митрополит Антоній передав Патріарху Варфоломію вітання від Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія. 

Як йдеться у повідомленні, під час зустрічі йшлося про стан міжконфесійних відносин в Україні та ситуацію в українському Православ’ї. Зокрема, владика Антоній підтвердив готовність Української Православної Церкви зробити все можливе для подання церковного розколу. Співрозмовники були єдині в тій позиції, що будь-які розколи у Церкві мають вирішуватися на основі церковних канонів, а не політичної доцільності. Церковний розкол слід виліковувати і долати, а не узаконювати. Іншим шляхом не можливо досягнути реальної, а не поверхової єдності Церкви. На завершення Патріарх Константинольський Варфоломій передав вітання українському народу з нагоди наступаючого свята Різдва Христового.

Зустріч з Патріархом