• Головна
  • Новини
  • Єпископ УПЦ (МП) просить Синод РПЦ визнати Великий Собор на Криті єретичним...

Єпископ УПЦ (МП) просить Синод РПЦ визнати Великий Собор на Криті єретичним

20.07.2016, 11:10
Єпископ УПЦ (МП) просить Синод РПЦ визнати Великий Собор на Криті єретичним - фото 1
Єпископ Лонгін (Жар), вікарій Чернівецької єпархії УПЦ (МП), який раніше звинуватив Патріарха Кирила в єресі і увійшов до міжнародної антисоборної коаліцію, направив нове звернення до Синоду РПЦ.

1468932268_3.pngЄпископ Лонгін (Жар), вікарій Чернівецької єпархії УПЦ (МП), який раніше звинуватив Патріарха Кирила в єресі і увійшов до міжнародної антисоборної коаліцію, направив нове звернення до Синоду РПЦ, повідомляє "Релігія в Україні".

"Звернення єпископа Банченського Лонгіна Синоду РПЦ, проти Критського Собору", опубліковане на сайті молдавських ревнителів православ’я Аparatorul.md, є фактично переадресацією богословського аналізу рішень Великого Собору на Криті, яке склали 29 червня в Кишиневі учасники круглого столу за участю двох професорів-богословів Фессалонікійського Університету У Греції.

У цьому документі церковною громадськістю Собор на Криті не визнається Всеправославним і взагалі православним Собором. Замість "рішучого засудження усіх єресей екуменізму, яким ось уже близько ста років заражені єрархи Церкви і богослови", Собор на Криті сам став "екуменічним собором", вважають автори аналізу.

Єпископ Лонгін (Жар) підтримав таку оцінку і направив в Синод РПЦ документ, дописавши на ньому від руки: "Підтримуємо у всьому позицію наших братів і виступаємо категорично проти єретичного Собору, що відбувся на Криті з 16.06.2016 по 27.06.2016 та рішень прийнятих на ньому ".

Примітно, що 15 липня Синод РПЦ у своїй оцінці назвав Собор на Криті "важливою подією" і доручив богословської комісії вивчити його документи.