• Головна
  • Новини
  • Патріарх Філарет: РПЦ стала на шлях розколу світового православ’я...

Патріарх Філарет: РПЦ стала на шлях розколу світового православ’я

20.06.2016, 12:42
Предстоятель Київського Патріархату Філарет вважає, що Російська Церква зайняла деструктивну позицію щодо всього правлав’я і стала на шлях його розколу.

Предстоятель Київського Патріархату Філарет вважає, що Російська Церква зайняла деструктивну позицію щодо всього правлав’я і стала на шлях його розколу.

Таку думку висловив першоєрарх озвучив 19 червня у Луцьку під час зустрічі із вірянами, повідомляють Волинські новини.

Предстоятель УПЦ КП зауважив, що у Всеправославному Соборі беруть участь 10  з 14 Церков. Ще у січні цього року всі вони погодилися зі скликанням Собору та визначили документи, які повинні бути прийняті, а Російська Церква додатково їх затвердила Архиєрейським Собором. Попри це, Москва відмовилася від участі в Соборі, попередньо підбуривши Болгарську та Антіохійську Церкви. Таким чином, як зауважив Патріарх УПЦ КП, Російська Церква опинилася в розколі відносно всього православ’я.

«Нас називали розкольниками, а тепер вони самі стали розкольниками. Бачите, як Господь виводить усіх на правильну дорогу, виявляє, де правда, а де неправда? Понад 20 років нас звинувачували, що ми неканонічні, неблагодатні, розкольники, що у нас всі Таїнства недійсні, а тепер, коли вони в розколі, їхні таїнства дійсні? Нехай вони дадуть відповідь на це питання», - зазначив Патріарх Філарет.

З його слів, УПЦ КП врешті-решт нададуть автокефалію, а тоді, коли Київський Патріархат визнає Константинопольський Патріарх та інші Церкви, настане кінець «Третьому Риму» - Москві.