Серби передумали і поїдуть на Всеправославний Собор

16.06.2016, 10:42
Серби передумали і поїдуть на Всеправославний Собор - фото 1
Сербська Православна Церква змінила позицію щодо участі у Всеправославному Соборі, який запланований на другу половину червня на Криті.

280px-Cg.jpg-ttttt.jpgСербська Православна Церква змінила позицію щодо участі у Всеправославному Соборі, який запланований на другу половину червня на Криті.

"За останньою інформацією, Сербська Православна Церква візьме участь в роботі Святого і Великого Собору", - повідомило у середу грецьке агентство церковних новин "Ромфеа" з посиланням на заяву представника Сербської Церкви Чорногорського митрополита Амфілохія, зроблену ним 15 червня вранці на Криті.

У Відділі зовнішніх церковних зв'язків (ВЗЦЗ) Московського Патріархату інформацію про участь Сербської Церкви в Критському форумі підтвердили, повідомляє "Інтерфакс-Релігія".

Нагадаємо, минулого тижня Сербський Патріархат приєднався до числа Помісних Церков, які не вважають за можливу участь у Всеправославному Соборі в обумовлені терміни - 18-27 червня. У заяві Сербської Церкви пропонувалося відкласти Собор "на деякий час", щоб усунути розбіжності Помісних Церков, досягти консенсусу і доопрацювати проекти документів.

Ця заява Сербської Церкви стала однією з причин відмови Московського Патріархату послати свою делегацію на Собор. Як заявив в понеділок за підсумками надзвичайної сесії Синоду в Москві глава ВЗЦЗ митрополит Іларіон, "у Всеправославному Соборі повинні брати участь всі Церкви, і тільки в цьому випадку рішення Собору будуть легітимними".