• Головна
  • Новини
  • Вселенський Патріарх відмовився перенести Всеправославний Собор...

Вселенський Патріарх відмовився перенести Всеправославний Собор

16.06.2016, 10:09
Вселенський Патріарх відмовився перенести Всеправославний Собор - фото 1
Патріарх Варфоломій I сподівається, що РПЦ і три інших Церкви змінять свою думку і візьмуть участь в Соборі.

576198afbd2e6.jpg-44444.jpgКонстантинопольский Патріарх Варфоломій I сподівається, що РПЦ і три інших Церкви змінять свою думку і візьмуть участь в Соборі.

Патріарх Варфоломій I у середу заявив, що історична зустріч лідерів Церков - перша за більш ніж тисячоліття пройде на Криті 16-27 червня, незважаючи на відмову брати участь в ньому Російської Православної Церкви, а також ще трьох Православних Церков.

Про це повідомляє LB.ua з посиланням на ABC News.

Вселенський Патріарх висловив надію, що РПЦ і три інших Церкви змінять свою думку і візьмуть участь в Соборі.

Всеправославний Собор, який повинен початися в неділю,  (з 16 червня проходимитуть передсоборні обговорення)  був покликаний об'єднати лідерів 14 незалежних Православних Церков в питанні єднання 300 мільйонів православних християн, йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося, в понеділок Московський Патріархат відмовився від участі у Всеправославному Соборі через відмову Константинопольського Патріархату скликати Передсоборну нараду.

Учасники Всеправославного Собору, який не скликався понад тисячу років і готувався понад півстоліття, повинні обговорити на Криті шість тем: відносин Православної Церкви з іншим християнським світом, про піст, шлюб, церковну місію у сучасному світі, опіка над православними у діаспорі , способи проголошення автономії Православних Церков. Окремо передбачалося ще прийняти послання Собору.