• Головна
  • Новини
  • Вірянам УПЦ КП довелося зрізати замки, аби потрапити до свого храму...

Вірянам УПЦ КП довелося зрізати замки, аби потрапити до свого храму

13.06.2016, 11:03
Вірянам УПЦ КП довелося зрізати замки, аби потрапити до свого храму - фото 1
На Кременеччині у селі Колосова, що на Тернопільщині, знову сталась сутичка між прихильниками УПЦ Київського та Московського Патріархату.

14hhhhhh.jpgНа Кременеччині у селі Колосова, що на Тернопільщині, знову сталась сутичка між прихильниками УПЦ Київського та Московського Патріархату.

Віряни УПЦ КП, вигравши судову справу щодо приналежності храму Івана Богослова, не могли потрапити до нього.

Їхні опоненти - представники УПЦ (МП) відмовилися віддавати ключі від нього. Аби потрапити до церкви, жителі села за допомогою болгарки зняти замки з дверей та увійти у середину, повідомляє Пульс Кременця. Тепер на офіційному сайті єпархії УПЦ (МП) старосту громади УПЦ Київського Патріархату села Колосова звинувачують у побитті односельця, Рамського Якова – прихильника Московського Патріархату. Внаслідок сутички Рамський Яків опинився у реанімації Кременецької районної лікарні. Також на місце події прибула поліція.

Нагадаємо, 2 червня 2016 року Львівський апеляційний адміністративний суд визнав законним розпорядження голови Тернопільської ОДА щодо перереєстрації статуту УПЦ (МП) с.Колосова Кременецького району на статут Української Православної Церкви Київського Патріархату.