• Головна
  • Новини
  • "Поняття "православ'я" у Росії спотворене і відірване від християнського коріння", - архиєпископ Ігор (Ісіченко)...

"Поняття "православ'я" у Росії спотворене і відірване від християнського коріння", - архиєпископ Ігор (Ісіченко)

03.05.2016, 11:22
У Російській Федерації ідеологи майже не використовують поняття "християнство", а вважають за краще "православ'я". Але і це поняття у них відірване від дійсного значення і уособлює ненависть до ворогів і презирство до інакомислячих.

У Російській Федерації ідеологи майже не використовують поняття "християнство", а вважають за краще "православ'я". Але і це поняття у них відірване від дійсного значення і уособлює ненависть до ворогів і презирство до інакомислячих. Про це в інтерв'ю Апострофу розповів архиєпископ УАПЦ (о) Ігор Ісіченко, передають Патріоти України.

"Насправді російські ідеологи рідко і неохоче оперують поняттям "християнство". Інша справа - православ'я! Але в їхньому сленгу "православ'я" має мало спільного з істинним значенням цього слова: віра, яка опирається на мудрість Отців Церкви і Вселенських Соборів. По суті, поняття "православ'я" у Росії спотворене і відірване від християнського коріння. Адже чому вчить Євангеліє? "По тому пізнають усі, що ви мої учні, якщо будете мати любов між собою". А ось любові у "політичному православ'ї" і немає!" - сказав він.

"Є амбіції, є ненависть до ворогів і презирство до інакомислячих, є віра в самодостатню силу обряду, але немає головного у християнстві: всеперемагаючої любові, яка повинна б поширюватися не тільки на однодумців, а й на ворогів!" - пояснив владика.