• Головна
  • Новини
  • Російські провокатори запустили чутки про силове захоплення Києво-Печерської лаври...

Російські провокатори запустили чутки про силове захоплення Києво-Печерської лаври

05.01.2016, 11:21
Російські провокатори запустили чутки про силове захоплення Києво-Печерської лаври - фото 1
Проти речника Київської Патріархії архиєпископа Євстратія (Зорі) російські спецслужби підготували інформаційну провокацію – нібито на Різдво він ініціює силове захоплення Києво-Печерської лаври.

300x200_-jjjj.jpgПроти речника Київської Патріархії архієпископа Євстатія (Зорі) російські спецслужби підготували інформаційну провокацію – нібито на Різдво він ініціює силове захоплення Києво-Печерської лаври.

Про це єрарх УПЦ КП повідомив на своій Фейсбук-сторінці.

«Сутність провокації в тому, що нібито я, архиєпископ Євстратій, прямо зараз проводжу переговори з Ігорем Мазуром з УНА-УНСО щодо штурму Лаври», - пише він.

Розповсюджує ці чутки, за висловом владики Єстратія, «зливний канал» російських спецслужб та відомий інформаційний фрік Кирил Фролов, який багато років був співробітником одіозного "Інституту країн СНД" Затуліна – керівником українського напрямку.

«Ось що пише Фролов:

«Внимание! Максимальный репост!!!

В период после Нового года и до Рождества Христова, раскольническая «Украинская православная церковь» («киевский патриархат») совместно с боевиками УНА-УНСО планирует рейдерский захват русской святыни — Киево-Печерской лавры, где покоятся Илья Муромец и Нестор Летописец.

Инициатор этого варварского мракобесия — пресс-секретарь УПЦ КП Евстратий. Прямо сейчас он ведёт переговоры Игорем Мазуром из УНА-УНСО, а также с другими радикальными нацистскими группировками с просьбой выделить 200 боевиков на захват Русской Святыни.

Главная цель рейдеров — провести Рождественское богослужение в Киево-Печерской лавре. С последующим переводом Лавры в собственность УПЦ КП», - цитує архиєпископ УПЦ КП «відомого інформаційного фріка».

За словами речника Київської Патріархії, усе написане Фроловим у цьому повідомленні, - брехня.

«Свідчу це перед Богом, - каже єрарх. - Ігоря Мазура знаю і поважаю, але якось так склалося, що більш як півтора роки не мав з ним жодних контактів (ні особисто, ні телефоном)».

«Після виходки Фролова мені остаточно стає зрозумілим, звідки росте коріння періодичних "вкидань" про "захоплення Лаври". Російським спецслужбам треба гучний конфлікт. І якщо його немає – вони намагаються такий зрежисувати. Якщо фактів немає – їх просто вигадують», - зазначає архиєпископ.

За його словами, Київський Патріархат неодноразово офіційно заявляв про засудження будь-яких провокацій щодо УПЦ (МП), в тому числі закликів силою захопити Києво-Печерську Лавру. Він нагадав, як у лютому 2014 р. єрархи УПЦ КП були посередниками між керівництвом МП і активістами Майдану, які хотіли увійти в Лавру, почувши про вивезення з неї документів та святинь.

«Саме завдяки їхній посередницькій місії вдалося переконати активістів не входити до Лаври, хоча російські ЗМІ вже заздалегідь повідомили про її "захоплення", - пише єрарх УПЦ КП.