• Головна
  • Новини
  • Керівництво УПЦ (МП) закликало усіх своїх священнослужителів невідкладно інформувати про кожне «захоплення» храмів...

Керівництво УПЦ (МП) закликало усіх своїх священнослужителів невідкладно інформувати про кожне «захоплення» храмів

28.10.2015, 10:41
Керівництво УПЦ (МП) закликало усіх своїх священнослужителів невідкладно інформувати про кожне «захоплення» храмів - фото 1
Синод УПЦ (МП) звернувся до всіх своїх священнослужителів з проханням невідкладно повідомляти Синодальний Юридичний відділ про випадки переходу громад із Московського Патріархату до УПЦ КП, а також про «інші випадки порушення прав вірних».

MG_45-uuu.jpgСинод УПЦ (МП) звернувся до всіх своїх священнослужителів з проханням невідкладно повідомляти Синодальний Юридичний відділ про випадки переходу громад із Московського Патріархату до УПЦ КП та в інші Церкви, а також про «інші випадки порушення прав вірних». Усі ці факти керівництво Церкви має намір проаналізувати, а згодом ознайомити з ними представників світового Православ’я.

Про це йдеться у зверненні Священного Синоду УПЦ (МП) «до вірних чад Української Православної Церкви».

«Незважаючи на вказані позитивні зрушення у взаємодії Церкви і Держави, в окремих регіонах нашої країни фіксуються випадки порушення громадянського спокою на релігійному ґрунті», - зазначається в документі.

Священноначаліє УПЦ (МП), зокрема, невдоволене тим, що останнім часом у них намагалися захопити храми, а місцева влада та правоохоронні органи «не завжди стають на захист законних прав релігійних громад, духовенства та вірян Української Православної Церкви».

«Сьогодні Синодальний Юридичний відділ ретельно відслідковує усі випадки порушення законодавства проти релігійних громад Української Православної Церкви та вчасно інформує про це правоохоронні органи з метою недопущення розпалювання міжконфесійної ворожнечі… Священний Синод Української Православної Церкви просить усіх правлячих архиєреїв та духовенство невідкладно повідомляти Синодальний Юридичний відділ про усі спроби захоплення храмів та інші випадки порушення прав вірних нашої Церкви», - закликають єпископи УПЦ (МП).

«В нинішній непростій ситуації для нашої Церкви є вкрай важливою підтримка з боку Світового Православ’я та усієї світової спільноти. Тому Відділ зовнішніх церковних зв’язків Української Православної Церкви звершує моніторинг порушень прав віруючих та інформує про ці випадки Помісні Православні Церкви та міжнародні правозахисні організації», - йдеться у зверненні Синоду УПЦ (МП).