• Головна
  • Новини
  • Бійки за храм не було, була лише спроба розмови про його належність, - версія Хустської єпархії УПЦ (МП) про конфлікт у селі Пилипець...

Бійки за храм не було, була лише спроба розмови про його належність, - версія Хустської єпархії УПЦ (МП) про конфлікт у селі Пилипець

30.09.2015, 11:12
Бійки за храм не було, була лише спроба розмови про його належність, - версія Хустської єпархії УПЦ (МП) про конфлікт у селі Пилипець - фото 1
Хустська єпархія УПЦ (МП) оприлюднила свою версію конфлікту навколо храму Різдва Богородиці, у селі Пилипець Міжгірського району Закарпатської області, який стався 27 вересня.

Хустська єпархія УПЦ (МП) оприлюднила свою версію конфлікту навколо храму Різдва Богородиці, у селі Пилипець Міжгірського району Закарпатської області, який стався 27 вересня. Як стверджують їхні священнослужителі, ніякої бійки за церкву не було, вони лише хотіли повернути те, що їм належить по праву.

pilipec.jpg-rr.jpgУ Хутській єпархії УПЦ (МП), зокрема, ставлять під сумнів законність переходу релігійної громади села до Київського Патріархату з Московського. Цей перехід, на їхню думку, відбувся незаконно, «шляхом обману»: голова парафіяльної ради разом із своїми прибічниками нібито збирали підписи за те, аби не платити гроші Москві, але ці списки використали для перереєстрації парафії у власність УПЦ КП.

«Пізніше люди, які усвідомили, що їх обманули, зібрали підписи за те, щоб залишитися у лоні Хустської єпархії УПЦ. 160 людей поставили свої підписи, щоб засвідчити своє бажання мати парафію УПЦ», - заявляють у єпархії УПЦ (МП).

«27 вересня 2015 року секретар єпархії протоєрей Іоанн Розман разом із сімома священиками та людьми, які допомагають їм під час богослужіння, приїхали у с. Пилипець, щоб разом з парафіянами, які не хочуть і ніколи не хотіли бути в УПЦ КП, висловити своє бажання молитися у храмі, котрий вони разом з настоятелем будували. Однак, як виявилося, храм уже дивним чином всього за один тиждень був обласною владою перереєстрований і відданий у власність УПЦ КП», - йдеться у повідомленні.

У Хустській єпархії УПЦ (МП) запевняють, що ніякої бійки не було і представники силових структур можуть це підтвердити.

«Натомість, була спроба розмови про належність храму, під час якої емоції людей були на грані», - пояснюють представники Московського Патріархату.

Нагадаємо, Закарпатська єпархія УПЦ КП звинуватила Хустськоу єпархії УПЦ (МП) у тому, що їхні священнослужителі разом із "тітушками" вчинили спробу силового захоплення Храму Свято-Рождества Богородиці. Нападники відібрали ключі від храму у паламаря та виштовхали його з церкви. Приміщення хаму вдалося звільнити лише завдяки оперативному втручанню правоохоронних органів.