• Головна
  • Новини
  • На Житомирщині громада УПЦ (МП) перейшла до Київського Патріархату...

На Житомирщині громада УПЦ (МП) перейшла до Київського Патріархату

16.07.2015, 10:35
На Житомирщині громада УПЦ (МП) перейшла до Київського Патріархату - фото 1
Церковна громада села Мирославль 8 липня перейшла до складу Української Православної Церкви Київського Патріархату. Це перша парафія у Баранівському районі, яка виявила бажання покинути Московський Патріархат та влитися до складу Житомирської єпархії УПЦ КП.

01.gif-hh.gifЦерковна громада села Мирославль 8 липня перейшла до складу Української Православної Церкви Київського Патріархату. Це перша парафія у Баранівському районі, яка виявила бажання покинути Московський Патріархат та влитися до складу Житомирської єпархії УПЦ КП.

Про це повідомляє незалежний інформаційний сайт Місто Баранівка.

12 липня архиєпископ Житомирський і Овруцький Ізяслав (Карга), на запрошення громади, відвідав Хресто-Воздвиженську церкву села Мирославль.

Біля храму архиєпископа Ізяслава зустріла численна громада, а діти в українських вишиванках піднесли коровай, вітаючи владику віршами.

Архиєпископ Ізяслав відправив Літургію, а згодом призначив і представив громаді нового настоятеля храму о Василь Барнася.

Виголошуючи слово, владика привітав вірян з переходом в юрисдикцію УПЦ Київського Патріархату.

”Часи, коли живучи на нашій, не своїй землі, ходячи до наших, не своїх храмів, молячись нашою, не своєю мовою, минають», - сказав він.

«З цієї причини ще й сьогодні маємо парадоксальну ситуацію, коли мільйони наших співвітчизників живуть навмання, поклоняються чужим престолам, що паплюжать Богодане надбання предків” , – зазначив єрарх.

У рамках робочого візиту архиєпископ Ізяслав (Карга) відвідав місто Баранівка, де провів молебень і поклав квіти до пам’ятних знаків: загиблим воїнам УПА, героям Небесної сотні, воїнам афганцям та воїнам, що загинули у другій світовій війні.