• Головна
  • Новини
  • Предстоятель УАПЦ: Ніхто з проросійських олігархів не давав мені гроші...

Предстоятель УАПЦ: Ніхто з проросійських олігархів не давав мені гроші

10.07.2015, 15:10
Предстоятель УАПЦ: Ніхто з проросійських олігархів не давав мені гроші - фото 1
Предстоятель УАПЦ Макарій (Малетич) назвав брехнею закиди, що він нібито отримав матеріальну допомогу від мецената Московської Патріархії в обмін на відмову від об'єднання з УПЦ КП.

ArticleImages_55601_Makarij_ofic.gif-5.gifexklusiv.gifПредстоятель УАПЦ Макарій (Малетич) назвав брехнею закиди, що він нібито отримав матеріальну допомогу від мецената Московської Патріархії в обмін на відмову від об'єднання з УПЦ КП.

Про це першоєрарх сказав у коментарі РІСУ.

«Я бачив цю заяву, але не хочу її коментувати», - заявив він.

«Прочитайте мою автобіографію, мій життєвий шлях, почитатйе, що я говорив про Російську Церкву і ці питання відпадуть. Нехай пишуть, знаєте, де не запалено, там не буде горіти. І булька виявиться булькою. Більшість українців знає мою позицію щодо Москви», - додав він.

Митрополит УАПЦ запевнив, що з ніякими проросійськими олігаргами він не зустрічався. І грошей ні від кого не отримував за відмову від об'єднання. Так само владика Макарій категорично заперечує, що зрив перемовин відбувся з їхньої вини і крапку у цій історії, за його словами, ще ставити рано.

«Ми нічого не зривали, ми запропонували, щоб об'єднана Церква носила назву УАПЦ КП», - зазначив Предстоятель.

Митрополит Макарій повідомив, що з пропозицією про об'єднання до них зверталися й з УПЦ (МП), проте особистих контактів із їхніми священнослужителями останнім часом він не мав.

«Я не контактував із священнослужителями УПЦ (МП). Ні з ким. Була заява їхня, що вони хотіли б розпочати з нами перговори. Я їм сказав, переговори можливі лишу у форматі трьох сторін – УАПЦ, УПЦ КП та УПЦ (МП). Погоджуєтесь на це, розпочинаємо переговори!», - наголосив владика.

Предстоятель УАПЦ Макарій також зауважив, що у нього була запланована зустріч із Митрополитом УПЦ (МП) Онуфрієм (Березовським), однак вона не відбулася - Митрополит Онуфрій у той час перебував з пастиським візитом за межами столиці, і він теж не був тоді у Києві.