• Головна
  • Новини
  • В УПЦ КП підозрюють, що УАПЦ отримала «матеріальну допомогу» за відмову від об’єднання...

В УПЦ КП підозрюють, що УАПЦ отримала «матеріальну допомогу» за відмову від об’єднання

10.07.2015, 13:39
В УПЦ КП підозрюють, що УАПЦ отримала «матеріальну допомогу» за відмову від об’єднання - фото 1
У Київському Патріархаті зрив перемовин про об'єднання двох Церков пов'язують із сильним впливом на єрархів УАПЦ з боку проросійських сил та з імовірною мкатеріальною допомогою Предстоятелю УАПЦ Макарію одним із меценатів Московського Патріархату.

КП.jpgУ Київському Патріархаті зрив перемовин про об'єднання двох Церков пов'язують із сильним впливом на єрархів УАПЦ з боку проросійських сил та з імовірною матеріальною допомогою Предстоятелю УАПЦ Макарію одним із меценатів Московського Патріархату.

Про це йдеться у Заяві Прес-центру Київської Патріархії.

«Такий невтішний підсумок зустрічі 9 липня підтвердив побоювання щодо серйозного впливу з боку промосковських сил на керівників УАПЦ, зокрема на її Предстоятеля. Не можна виключати, що і оголошені недавно «Правим сектором» відомості про зустріч митрополита Макарія з одним із меценатів Московського Патріархату в Україні та надання останнім матеріальної допомоги у обмін на відмову від реального об’єднання УАПЦ і УПЦ КП, виглядають не такими вже і фантастичними», - йдеться в документі.

Відповідальність за зрив об’єднання в УПЦ КП покладають на священнослужителів УАПЦ і закидають їм безвідповідальність перед загрозами для держави.

«Своєю відмовою від конструктивного діалогу та реального об’єднання архієреї УАПЦ продемонстрували безвідповідальність перед обличчям як зовнішньої загрози для України, так і внутрішньої потреби і віруючих, і цілого суспільства в утворенні єдиної Помісної УПЦ», - наголошують автори заяви.

«Не виключено, що вплив на їхню позицію мали також російські кола, як це бувало не раз у минулому», - зазначають у Київському Патріархаті.