• Головна
  • Новини
  • УПЦ (МП) повинна вести діалог не лише з УАПЦ, а й з УПЦ КП, - митрополит Олександр (Драбинко)...

УПЦ (МП) повинна вести діалог не лише з УАПЦ, а й з УПЦ КП, - митрополит Олександр (Драбинко)

06.07.2015, 10:03
УПЦ (МП) повинна вести діалог не лише з УАПЦ, а й з  УПЦ КП, - митрополит Олександр (Драбинко) - фото 1
Митрополит УПЦ (МП) Олександр (Драбинко) вважає, що міжцерковний діалог їхня Церква повинна вести з обома православними церквами - і УАПЦ, і УПЦ КП.

3838-gg.gifМитрополит УПЦ (МП) Олександр (Драбинко) вважає, що міжцерковний діалог їхня Церква повинна вести з обома православними церквами - і УАПЦ, і УПЦ КП.

Так він прокоментував рішення останнього синоду УПЦ (МП) щодо відновлення об'єднавчого діалогу з церквою УАПЦ, передає Укрінформу.

«Рішення Священного Синоду УПЦ (МП) про відновлення діалогу з УАПЦ ніби свідчить про те, що справу з мертвої точки зрушено. Але тут також важливий формат діалогу. Що мається на увазі під діалогом УПЦ (МП) та УАПЦ? Пошук спільного конфесійного конкурента чи пошук спільного шляху до церковної єдності? З точки зору захисту конфесійних інтересів нашій Церкві, можливо, і вигідний тактичний блок із УАПЦ проти УПЦ КП. Але ми маємо пам'ятати про те, що в Церкві існує закон, протилежний егоїстичному законові, за яким живе світ», - коментує владика Олександр.

Митрополит УПЦ (МП) також сказав, що не розуміє, чому з'явилася ідея вести діалог лише з УАПЦ, а не з УПЦ КП чи з обома одночасно. Якщо діалог розпочинати, то треба говорити з усіма, хто відійшов від церковної єдності. Крім того, в УАПЦ біля тисячі парафій (хоча є дані, що реальних, «живих» - близько 550), а в Київському Патріархаті їх удесятеро більше.