• Головна
  • Новини
  • В УПЦ (МП) вирішили, що об’єднання УАПЦ та Київського Патріархату призведе лише до сварки...

В УПЦ (МП) вирішили, що об’єднання УАПЦ та Київського Патріархату призведе лише до сварки

10.06.2015, 11:54
В УПЦ (МП) вирішили, що об’єднання УАПЦ та Київського Патріархату призведе лише до сварки - фото 1
Можливе об'єднання УАПЦ і УПЦ КП призведе лише до сварок, оскільки помісні православні Церкви все одно не визнають рішення Церков, які вони вважають розкольницькими, заявив РІА Новини глава прес-служби УПЦ (МП) Василь Анісімов.

1069046314.gif-7.gifМожливе об'єднання УАПЦ і УПЦ КП призведе лише до сварок, оскільки помісні православні Церкви все одно не визнають рішення Церков, які вони вважають розкольницькими, заявив РИА Новости глава прес-служби УПЦ (МП) Василь Анісімов.

Напередодні відбулося засідання комісій УАПЦ і УПЦ КП, на якому було прийнято рішення "незабаром об'єднатися в єдину помісну Українську Православну Церкву", для чого 14 вересня 2015 буде скликаний Об'єднавчий собор двох Церков. У підсумковому документі комісії підкреслювалося, що на засіданні в якості спостерігачів були присутні представники Константинопольського Патріархату.

"Вони (УАПЦ і УПЦ КП - ред.) Вже багато разів намагалися об'єднатися. Я думаю, навіть якщо вони на цей раз домовляться, то це ні до чого доброго не приведе. Тим більше, це не призведе до єдності з Вселенським православ'ям, до якого вони так сильно прагнуть ", - сказав Анісімов.

Співрозмовник агентства зазначив, що навіть якщо УАПЦ і УПЦ КП вдасться домовитися про об'єднання, то вони почнуть просити Константинополь визнати їх Помісною Церквою, що призведе лише до сварок. За його словами, УПЦ (МП), Російська Православна Церква і Константинопольський Патріархат не раз закликали «розкольників» повернутися в лоно канонічної Церкви.