• Головна
  • Новини
  • Митрополит Онуфрій та Патріарх Болгарський Неофіт поговорили про Україну...

Митрополит Онуфрій та Патріарх Болгарський Неофіт поговорили про Україну

04.05.2015, 09:56
Митрополит  Онуфрій та Патріарх Болгарський Неофіт поговорили про Україну - фото 1
2 травня 2015 року делегацію Української Православної Церкви прийняв Патріарх Болгарський Неофіт.

2 травня 2015 року делегацію Української Православної Церкви прийняв  Патріарх Болгарський Неофіт. На зустрічі разом з Предстоятелем УПЦ (МП) були присутні вікарій Чернівецько-Буковинської єпархії єпископ Хотинський Євсевій, заступник голови Відділу зовнішніх церковних зв’язків УПЦ протоєрей Миколай Данилевич, настоятель Подвір’я Російської Православної Церкви в Софії архімандрит Филип (Васільцев).

За повідомленням офіційного сайту УПЦ (МП), Митрополит Онуфрій передав в дар Патріарху Неофіту копію Почаївської ікони Божої Матері і пам’ятну панагію. Під час бесіди єрархи обговорили поточну ситуацію в Україні.

Як йдеться у повідомленні, учасники зустрічі згадали про те, що у минулому Болгарська Православна Церква пережила важкі часи розколу, який «вдалося подолати завдяки стоянню в істині канонічної Церкви і братській підтримці Помісних Православних Церков».

Митрополит Онуфрій попросив Главу Болгарської Церкви про молитви за Україну, її багатостраждальний народ та Церкву.

Патріарх Неофіт зі своєї сторони подякував Предстоятелю Української Православної Церкви за участь в торжествах з нагоди 1150-ліття Хрещення Болгарії.

БЦ.jpg