• Головна
  • Новини
  • На Тернопільщині 54 громади УПЦ (МП) хочуть перейти до УПЦ КП, - начальник громадської безпеки МВСУ області...

На Тернопільщині 54 громади УПЦ (МП) хочуть перейти до УПЦ КП, - начальник громадської безпеки МВСУ області

28.04.2015, 13:21
На Тернопільщині 54 громади УПЦ (МП) хочуть перейти до УПЦ КП, - начальник громадської безпеки МВСУ області - фото 1
На Тернопільщині через військову агресію Росії все більше громад покидають УПЦ (МП) і переходять під юрисдикцію Української Православної Церкви Київського Патріархату.

890.gif-5.gifНа Тернопільщині через військову агресію Росії все більше громад покидають УПЦ (МП) і переходять під юрисдикцію Української Православної Церкви Київського Патріархату.

Проте не завжди ці процеси відбуваються мирно, повідомляє сайт 0352.ua.

У вихідні правоохоронці були присутні на зборах громад у селах Башуки Лановецького, Куликів та Колосова Кременецького району.

Дві громади прийняли рішення вийти з-під крила Московської Церкви.

«В перших двох селах збори пройшли безконфліктно. Була беззаперечна перевага тих, хто виступав за рішення перейти до УПЦ КП, десь у співвідношенні 90% на 10% А ось у Колосовій все відбувалося на підвищених тонах, зі сварками. До бійок не дійшло, нами було забезпечено громадський порядок. Там прийняли рішення створити комісію, яка із представниками влади має спільно виробити компромісне рішення. Наразі там громада розділилася в співвідношенні 60 на 40%, але більшість таки за те, щоб перейти з УПЦ (МП) в УПЦ КП», – розповів начальник міліції громадської безпеки УМВС України в області Руслан Балик.

За його даними, наміри перейти до Київського Патріархату мають ще 54 громади у Шумському районі. Аби не допустити конфліктів, на зборах громад і там за порядком стежитимуть міліціонери.