• Головна
  • Новини
  • Митрополит Онуфрій усією душею вболіває за «русский мир», - Патріарх Філарет...

Митрополит Онуфрій усією душею вболіває за «русский мир», - Патріарх Філарет

16.04.2015, 10:31
Митрополит Онуфрій усією душею вболіває за «русский мир», - Патріарх Філарет - фото 1
Предстоятель УПЦ (МП) Онуфрій (Березовський) усією душею вболіває за «руський мир» і навіть агресія Росії проти України не змінила його проросійських поглядів.

Патріарх ФіларетПредстоятель УПЦ (МП) Онуфрій (Березовський) усією душею вболіває за «руський мир» і навіть агресія Росії проти України не змінила його проросійських поглядів.

Таку заяву у інтерв’ю виданню «Апостроф» зробив Патріарх УПЦ КП Філарет (Денисенко).

«Я митрополита Онуфрія знаю давно, бо я його і в єпископи рукопокладав. Він душею – з «руськім міром», вважає європейську інтеграцію злом, а єднання з Москвою – добром. І навіть агресія Росії проти України його поглядів не змінила», - сказав він.

Патріарх Філарет повідомив, що з очільником УПЦ (МП) зустрічається лише на офіційних заходах, зокрема на засідання Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій.

«На Раді ми обговорюємо загальні питання, які стосуються всіх Церков і України. Там нам переважно вдається знаходити спільні думки. Але і там бувають суперечки. Наприклад, коли навесні минулого року я запропонував, щоб Рада Церков звернулася із закликом до народу допомагати нашій армії, Збройним Силам, то митрополит Онуфрій виступив проти. Він сказав, що допомагати треба, але не треба закликати, бо це ніби принижує нашу армію, що вона така бідна і потребує допомоги. А насправді він так сказав, щоб не дратувати Москву», - зазначив Предстоятель УПЦ КП.

«На відміну від покійного митрополита Володимира, який в останні роки життя зрозумів, що потрібне зближення наших церков, що потрібно відстоювати українські позиції, а не московські, що потрібно вести діалог, митрополит Онуфрій не хоче діалогу. А якщо хтось не хоче діалогу – то з таким важко спілкуватися», наголосив Патріарх Філарет.