• Головна
  • Новини
  • Потуги УАПЦ і УПЦ КП до об’єднання є віддзеркаленням запитів суспільства, - Андрій Юраш...

Потуги УАПЦ і УПЦ КП до об’єднання є віддзеркаленням запитів суспільства, - Андрій Юраш

16.04.2015, 08:59
Потуги УАПЦ і УПЦ КП до об’єднання є віддзеркаленням запитів суспільства, - Андрій Юраш - фото 1
Релігієзнавець Андрій Юраш вважає, що нинішня ситуація є унікальною, адже таких сприятливих умов для створення єдиної Помісної Церкви, як зараз, ще не було, Про це він сказав у коментарі для Радіо Свобода.

Андрій ЮрашРелігієзнавець Андрій Юраш вважає, що нинішня ситуація є унікальною, адже таких сприятливих умов для створення єдиної Помісної Церкви, як зараз, ще не було, Про це він сказав у коментарі для Радіо Свобода.

«Зараз не лише з боку обох Церков є реальне прагнення до об’єднання, а є й величезний тиск суспільства. Соціологічні дослідження фонду «Демократичні ініціативи» і центру «Соціс» свідчать, що в разі, якщо зараз Церкви не реалізують шансу на об’єднання, то суспільство не зрозуміє цього. Тобто, потуги УАПЦ і УПЦ КП до об’єднання є віддзеркаленням запитів суспільства», – зауважує експерт.

Андрій Юраш пояснює: після порозуміння між двома патріотичними, «києвоцентричними» православними Церквами всередині України стануть можливими переговори зі світовим православ’ям. В результаті, у Константинополі зможуть подбати про питання канонічності Української Церкви, однак цей процес буде непростим, припускає релігієзнавець.

Світлина зі сайту ZIK.ua