• Головна
  • Новини
  • На Рівненщині 75 % підтримують ідею створення Єдиної Помісної Православної Церкви...

На Рівненщині 75 % підтримують ідею створення Єдиної Помісної Православної Церкви

11.03.2015, 10:53
На Рівненщині 75 % підтримують ідею створення Єдиної Помісної Православної Церкви - фото 1
Благодійний фонд “Любіть Україну” 10 березня провів підсумки соціологічного дослідження «Ставлення прихожан православних конфесій Рівненщини до міжконфесійних взаємин».

unnamed.gif-6.gifБлагодійний фонд “Любіть Україну” 10 березня провів підсумки соціологічного дослідження «Ставлення прихожан православних конфесій Рівненщини до міжконфесійних взаємин».

З’ясувалося, що переважна більшість православних області схвалюють ідею об’єднання православних Церков. Цілком підтримують цю тезу 75,4% респондентів. Категорично виступають проти об’єднання лише 4, 1 % респондентів; 4, 4 % не визначилися з цього питання.

Найбільше прихильників створення Єдиної Помісної Церкви серед вірян Київського Патріархату – 83, 3%, серед Московського – 62, 9. Останні, до речі, гірше, аніж парафіяни УПЦ КП поінформовані про підписаний кілька місяців тому «Меморандум про Єдину Україну та Єдину Українську Помісну Православну Церкву».

З деталізованим звітом можна ознайомитися на офіційному сайті голови правління благодійного фонду «Любіть Україну» Михайла Корилкевича: http://korylkevych.org.ua/.

Як зазначають організатори, дослідження проводилося у формі особистого спілкування з жорстко заданою структурою (анкетою). Опитували лише мирян, які відвідують Богослужіння не менше, ніж раз на місяць. До дослідження не залучалися священнослужителі, члени їх сімей та особи, яким не виповнилося 18 років.