Віряни УПЦ (МП) сьогодні перекрили дві траси на Рівненщині

26.12.2014, 11:50
Віряни УПЦ (МП) сьогодні перекрили дві траси на Рівненщині - фото 1
Одразу у двох селах Рівненської області - Птичі та Бадіївці прихильники УПЦ (МП) 26 грудня перекрили дороги, протестуючи проти того, що їхні храми перейшли у підпорядкування Київського Патріархату.

cerkva_2_0.gifОдразу у двох селах Рівненської області - Птичі та Бадіївці прихильники УПЦ (МП) 26 грудня перекрили дороги, протестуючи проти того, що їхні храми перейшли у підпорядкування Київського Патріархату.

Про це повідомляє сайт ВСЕ.

За словами начальника СЗГ УМВС України в Рівненській області Інни Березовської, інцидент у селі Птичі стався близько 8 години ранку.

«Там перебуває близько 30 осіб. На місце події виїхали правоохоронці, які встановлюють усі обставини інциденту. Також сьогодні зранку анологічний випадок трапився і в селі Бадіївка, Острозького району», - сказала вона.

Секретар Рівненської єпархії УПЦ (МП) о. Віталій пояснив, що їхні церкви захопили представники «радикально-націоналістичної організації».

«У нас є всі відповідні документи, що посвідчують право власності на церкви. Якщо парафіяни звернуться до суду і правда буде на їх стороні, тоді ми не заперечуватимемо. На сьогоднішній день ми не просто хочемо повернути храми, а й звернутись у відповідні органи, які б покарали винних у силовому захопленні церков», - заявив священнослужитель.

В свою чергу священик УПЦ КП Василь Рудніцький повідомив, що ніхто храми не захоплював, люди просто прийшли помолитися.

«Громада зайшла у свій храм помолитися, адже церква належить громаді. Ми будуємо свій дім і маємо право там жити. Я не маю інформації, що це люди в балаклавах захопили храми, я знаю, що це звичайні віряни прийшли помолитися. Наскільки мені відомо відкликання підписів Меморандуму єдності Московським Патріархатом здивувало як вірян МП, так і священиків, тому багато парафіян УПЦ (МП) перейшли до Київського Патріархату. Адже відкликання підписів - це було прямою вказівкою з Москви. - розповів він.