• Головна
  • Новини
  • В УПЦ (МП) скаржиться, що на Рівненщині у них відбирають храм...

В УПЦ (МП) скаржиться, що на Рівненщині у них відбирають храм

01.12.2014, 10:35
В УПЦ (МП) скаржиться, що на Рівненщині у них відбирають храм - фото 1
В УПЦ (МП) виникла загроза втратити ще один свій храм на Рівненщині. У селі Бадівка Острозького району 30 листопада стався конфлікт навколо церкви рівноапостольної Марії Магдалини.

451.gif-d.gifВ УПЦ (МП) виникла загроза втратити ще один свій храм на Рівненщині. У селі Бадівка Острозького району 30 листопада стався конфлікт навколо церкви рівноапостольної Марії Магдалини.

Храм, як стверджує офіційний сайт УПЦ (МП), нібито хотіли захопити представники Нетішинської самооборони та священнослужителі Київського Патріархату. Міліція оточила церкву щільним кордоном, а потім її опечатала. Наразі «бойовики самооборони», за повідомленням сайту, вигукують образи на адресу віруючих і штурмують ряди правоохоронців.

Як повідомляла РІСУ, останніми часами Україно. прокотилася хвиля переходів з УПЦ (МП) до Київського Патріархату. Миряни УПЦ (МП) висловлюють своє невдоволення позицією духовенства Московського Патріархату, яке відмовляється молитися за українських воїнів, ховати загиблих бійців АТО та проповідує ідеї «Русского міра». Особливо активно процес переходу в іншу конфесію проходить на заході держави – навіть на батьківщині нинішнього Предстоятеля УПЦ (МП) частина громади вирішила вийти з Московської Патріархату.