• Головна
  • Новини
  • Громади самі повинні вирішувати, до якого Патріархату їм належати, - коментар Рівненської єпархії УПЦ КП...

Громади самі повинні вирішувати, до якого Патріархату їм належати, - коментар Рівненської єпархії УПЦ КП

14.11.2014, 10:58
Рівненська єпархія Київського Патріархату прокоментувала підписання 13 листопада Меморандуму владиками УПЦ КП та УПЦ (МП) про готовність до об'єднання в єдину Помісну Православну Церкву, визнання Росію агресором та засудження захоплення культових споруд.

У Рівненській єпархії Київського Патріархату прокоментували підписання 13 листопада Меморандуму владиками УПЦ КП, УПЦ (МП) та іншими конфесіями про готовність до об'єднання в єдину Помісну Православну Церкву, визнання Росію агресором та засудження захоплення культових споруд.

«Рівненська єпархія УПЦ КП з радістю сприймає таку ініціативу, яка покликана зняти напругу у міжконфесійних відносинах. Зазначаємо, що це історична подія для всіх нас, оскільки це є реальним кроком по утворені в Україні Єдиної Помісної Православної Церкви», - йдеться в документі.

Автори коментаря підкреслюють, що вони ніколи не закликали до погромів чи до захоплень храмів, бо не зацікавлені у розпалюванні ворожнечі з тими, з ким хочемо бути єдиними.

«Також наголошуємо, що згідно з Законодавством України, кожна релігійна громада має право сама обирати свою конфесійну приналежність. І тому, коли парафіяни хочуть обрати Київський Патріархат замість Московського, вони мають на це законне право, і ми не може їм в цьому відмовити. Ми не агітуємо за ці рішення, вірні їх приймають свідомо та добровільно, однак наші двері відкриті для всіх, і якщо хтось хоче перейти в юрисдикцію Київського Патріархату – ми його приймаємо, хто не хоче – ми силою його не заставляємо», - зазначають вони.

«Віримо, що бажання українського народу мати свою Єдину Помісну Українську Православну Церкву в скорому часі здійсниться. І ця Церква буде дійсно українською», - наголошують у Рівненській єпархії Київського Патріархату.