• Головна
  • Новини
  • На Черкащині громада УПЦ (МП) перейшла до Київського Патріархату...

На Черкащині громада УПЦ (МП) перейшла до Київського Патріархату

04.11.2014, 09:44
На Черкащині громада УПЦ (МП) перейшла до Київського Патріархату - фото 1
На Черкащині в Монастирищенськім районі парафія Успіння Пресвятої Богородиці села Княжа Криниця із УПЦ Московського Патріархату перейшла під юрисдикцію Української Православної Церкви Київського Патріархату.

IMG_2360.gif-d.gifНа Черкащині в Монастирищенськім районі парафія Успіння Пресвятої Богородиці села Княжа Криниця із УПЦ Московського Патріархату перейшла під юрисдикцію Української Православної Церкви Київського Патріархату.

Як зазначає офіційний сайт УПЦ КП, до об’єднання та утвердження Помісної Української Православної Церкви православну громаду на чолі із настоятелем протоєреєм Володимиром Яворським надихнула любов до Батьківщини, до свого народу й українських воїнів, які ціною власного життя захищають Україну від російських окупантів.

1 листопада у Дмитріївську поминальну суботу митрополит Іоан із архипастирським візитом відвідав Свято-Успенську парафію с. Княжа Криниця та звершив Божественну Літургію, після якої відбулася панахида за всіх від віку спочилих християн, а особливо за воїнів, які загинули за волю та соборність України. Владиці співслужив настоятель парафії протоєрей Володимир Яворський та священики Монастирищенського і Христинівського благочинь.

По завершенні Літургії митрополит Іоан, як йдеться у повідомленні, звернувся до громади із повчальним словом, приділивши особливу увагу розвінчуванню неправдивої пропоганди Московської Патріархії проти Української Православної Церкви Київського Патріархату.