• Головна
  • Новини
  • В УПЦ КП сподіваються, що об’єднання українських православних Церков піде від самих вірних...

В УПЦ КП сподіваються, що об’єднання українських православних Церков піде від самих вірних

26.08.2014, 11:40
В УПЦ КП сподіваються, що об’єднання українських православних Церков піде від самих вірних - фото 1

Сьогодні єпископат і духовенство Української Православної Церкви (Московського Патріархату) не однозначні в питанні об’єднання українських православних Церков в Єдину помісну Українську Православну Церкву, тому в Київському Патріархаті сподіваються, що об’єднання Церков піде знизу – від самих віруючих, адже більшість віруючих – патріоти України.

Filaret_cerkva.info.jpgСьогодні єпископат і духовенство Української Православної Церкви (Московського Патріархату) не однозначні в питанні об’єднання українських православних Церков в Єдину помісну Українську Православну Церкву, тому в Київському Патріархаті сподіваються, що об’єднання Церков піде знизу – від самих віруючих, адже більшість віруючих – патріоти України.

Про це в ефірі «5 каналу» заявив Предстоятель УПЦ КП, Патріарх Київський і всієї Русі України Філарет, – повідомляє ІА ЗІК з посиланням на прес-службу каналу.

За словами Патріарха, і єпископат, і духовенство не однозначні в цьому питанні.

«Частина духовенства і єпископату стоять на позиції об’єднання в одну помісну Церкву, тобто відокремлення від Москви і створення єдиної української Церкви, помісної або автокефальної. Друга частина хоче залишитись в складі Московського Патріархату, тому ця Церква неоднорідна, і ми сподіваємось, що об’єднання піде знизу – від самих віруючих, тому що більшість віруючих – патріоти», – заявив Патріарх Філарет.