• Головна
  • Новини
  • Патріарх Кирил не приїде на відспівування Митрополита Володимира. Побоюється провокацій...

Патріарх Кирил не приїде на відспівування Митрополита Володимира. Побоюється провокацій

07.07.2014, 10:48
Патріарх Кирил не приїде на відспівування Митрополита Володимира. Побоюється провокацій - фото 1
Патріарх Московський і всієї Русі Кирил не поїде на відспівування Митрополита Володимира, щоби уникнути провокацій з боку радикально налаштованих сил.

kyrylo.jpgПатріарх Московський і всієї Русі Кирил не поїде на відспівування Митрополита Володимира, щоби уникнути провокацій з боку радикально налаштованих сил. Про це розповів голова синодального Інформаційного відділу Російської Православної Церкви Володимир Легойда, повідомляє УНІАН-релігії.

"Звичайно, цілком логічно припустити, що Патріарх особисто сам проводжає в "шлях всієї землі" одного з найстаріших членів Священного Синоду, предстоятеля самокерованої Церкви, дуже близьку йому людину... Єдине, чим може керуватися пастир, приймаючи в такій ситуації інше рішення, - це турбота про паству... щоб ніхто не перешкодив православним віруючим України гідно попрощатися зі своїм тихим молитовником і батьком... Ніяких інших причин немає", - повідомляє Володимир Легойда.

Також він зазначає, що в ці дні "години прощання могли б стати демонстрацією людської злоби і агресії, і навіть, цілком можливо, призвести до насильства по відношенню до тих, хто прийшов на поховання предстоятеля Української Церкви".

РПЦ на похоронах Митрополита Володимира, який відбудеться 7 липня, представлятиме постійний член Священного Синоду Російської Православної Церкви митрополит Волоколамський Іларіон.