• Головна
  • Новини
  • Керуючий справами УПЦ (МП) ознайомився із діяльністю Елладської Православної Церкви...

Керуючий справами УПЦ (МП) ознайомився із діяльністю Елладської Православної Церкви

01.04.2014, 10:04
Керуючий справами УПЦ (МП) ознайомився із діяльністю Елладської Православної Церкви - фото 1

Керуючий справами Української Православної Церкви митрополит Бориспільський і Броварський Антоній відвідав Грецію, де взяв участь в інтронізації митрополита Кітруського і Катерининського Георгія (Хрізостому), обраного Священним Синодом Елладської Православної Церкви 27 лютого й рукопокладеного 1 березня 2014 року.

DSC_0081-s.jpgКеруючий справами Української Православної Церкви митрополит Бориспільський і Броварський Антоній відвідав Грецію, де взяв участь в інтронізації митрополита Кітруського і Катерининського Георгія (Хрізостому), обраного Священним Синодом Елладської Православної Церкви 27 лютого й рукопокладеного 1 березня 2014 року.

Закородонна поїздка владики Антонія тривала чотири дні – з 28 по 31 березня.

Як інформує офіційний сайт УПЦ (МП), у перші дні свого перебування у Греції митрополит Антоній відвідав православні духовні наукові заклади та разом із священнослужителями із Константинопольської, Антіохійської, Єрусалимської, Сербської, Румунської і Польської Церков молився у тамтешніх храмам.

30 березня у день інтронізації митрополит Антоній (Паканич) разом із іншими гостями пребував у центрі подій.

У місті Кероні новообраний митрополит Георгій у співслужінні митрополита Бориспільського і Броварського Антонія та інших представників Помісних Православних Церков, а також при чисельному зібранні віруючих, звершив свою першу Літургію у кафедральному соборі митрополії.

Керуючий справами УПЦ (МП), вітаючи митрополита Георгія, передав йому в дар архиєрейську панагію з побажаннями незмінної допомоги Божої в новому служінні.

Під час урочистостей владика Антоній мав коротку бесіду з Архиєпископом Афінським і всієї Елади Єронімом ІІ.

В поїздці митрополита Антонія супроводжували голова Адміністративного апарату Київської Митрополії УПЦ (МП) протоєрей Володимир Коцаба та секретар Відділу зовнішніх церковних зв’язків УПЦ (МП) протоєрей Миколай Данилевич.