• Головна
  • Новини
  • Комісія УПЦ (МП) для діалогу з УПЦ КП і УАПЦ провела робоче засідання...

Комісія УПЦ (МП) для діалогу з УПЦ КП і УАПЦ провела робоче засідання

27.03.2014, 09:42
Комісія УПЦ (МП) для діалогу з УПЦ КП і УАПЦ провела робоче засідання - фото 1
Голова Відділу зовнішніх церковних зв’язків УПЦ (МП) архиєпископ Луганський і Алчевський Митрофан (Юрчук) 26 березня у Києві провів робоче засідання Комісії для діалогу з УПЦ КП і УАПЦ.

IMG_12234_1-(1)-a.jpgГолова Відділу зовнішніх церковних зв’язків УПЦ (МП) архиєпископ Луганський і Алчевський Митрофан (Юрчук) 26 березня у Києві провів робоче засідання Комісії для діалогу з УПЦ КП і УАПЦ.

Як повідомляє офіційний сайт УПЦ (МП), учасники зустрічі одностайно підтвердили, що метою діалогу має стати подолання церковних розділень в Україні. Члени комісії констатували, що в своїй роботі керуються позицією Священного Синоду УПЦ (МП), висловленою у Зверненні від 24 лютого 2014 року: діалог з УПЦ КП та УАПЦ має будуватися виключно на засадах православного канонічного права та проводитися без будь-якого втручання з боку політичних сил.

Члени комісії визнали за необхідне вивчення досвіду подолання церковних розколів в інших Помісних Православних Церквах. Учасники зустрічі підкреслили, що ведення діалогу передбачає припинення ворожнечі та релігійного протистояння. Будь-які конфлікти між громадами УПЦ (МП), з одного боку, та громадами УПЦ КП та УАПЦ, з іншого боку, мають вирішуватися виключно мирним шляхом. Члени комісії висловили готовність розглядати усі конфліктні питання, що виникають на місцях, та сприяти їх конструктивному вирішенню. Було особливо наголошено, що в діалозі є неприпустимою мова ультиматумів. Усі сторони діалогу мають шукати точки дотику заради досягнення поставленої мети.

Довідка: комісія для діалогу з представниками УПЦ КП та УАПЦ була створена рішенням Священного Синоду УПЦ від 24 лютого 2014 року (Журнал № 4). До складу комісії входять:

1) архиєпископ Луганський і Алчевський Митрофан, голова Відділу зовнішніх церковних зв’язків УПЦ – Голова;

2) архиєпископ Кам’янець-Подільський і Городоцький Феодор;

3) єпископ Львівський і Галицький Філарет, голова Синодального відділу з питань охорони здоров’я та пастирської опіки медичних закладів;

4) протоєрей Миколай Данилевич, секретар Відділу зовнішніх церковних зв’язків УПЦ;

5) В.В. Бурега, проректор з науково-богословської роботи КДАіС.