• Головна
  • Новини
  • Місцеблюститель Предстоятеля УПЦ (МП) стримано оцінює перспективи діалогу з УПЦ КП і УАПЦ...

Місцеблюститель Предстоятеля УПЦ (МП) стримано оцінює перспективи діалогу з УПЦ КП і УАПЦ

26.02.2014, 16:05
Місцеблюститель Предстоятеля УПЦ (МП) стримано оцінює перспективи діалогу з УПЦ КП і УАПЦ - фото 1
Місцеблюститель Київської митрополичої кафедри УПЦ (МП) митрополит Чернівецький і Буковинський Онуфрій (Березовський) 25 лютого стримано оцінив перспективи діалогу своєї Церкви з так званими "неканонічними церковними юрисдикціями".

Онуфрій (Березовський)Місцеблюститель Київської митрополичої кафедри УПЦ (МП) митрополит Чернівецький і Буковинський Онуфрій (Березовський) 25 лютого стримано оцінив перспективи діалогу своєї Церкви з так званими "неканонічними церковними юрисдикціями", повідомляє Рortal-credo. ru з посиланням на NewsRu.Com".

"Діалог може бути, але результат поки невідомий. Йти на поступки можна в економіці, а не в духовних правилах і канонах, адже є єдине вчення, і іншого бути не може!" - заявив митрополит на зустрічі голови Верховної Ради, в.о. президента України Олександра Турчинова з представниками Всеукраїнської ради Церков і релігійних організацій.

За словами митрополита Онуфрія, "Церква повинна створюватися на основі любові, а не пресингу". "У такий непевний час нічого хорошого не створиться. Позитив виникає, коли настає мир", - підкреслив місцеблюститель.

Він також зазначив, що ,якщо в Україні почнеться релігійна війна, почнуть нападати і захоплювати церкви, "це буде набагато страшніше, ніж війна економічна".

Як повідомлялося раніше, 24 лютого Синод УПЦ (МП) заснував комісію з діалогу з Київським Патріархатом та Українською Автокефальною Православною Церквою. "Ми ще раз підтверджуємо свою готовність до діалогу, але вважаємо за можливе обговорювати це питання в спокійній атмосфері, без будь-якого тиску з боку суспільно-політичних сил. Політичне втручання в процес подолання церковних розколів є неприпустимим. Відновлення єдності в українському православ'ї - це виключно церковна справа", - підкреслювалося у зверненні Синоду.