• Головна
  • Новини
  • Словеса лукавства, - архиєпископ УПЦ КП про звернення РПЦ щодо подій на Євромайдані...

Словеса лукавства, - архиєпископ УПЦ КП про звернення РПЦ щодо подій на Євромайдані

27.12.2013, 10:58
Словеса лукавства, - архиєпископ УПЦ КП про звернення РПЦ щодо подій на Євромайдані - фото 1
Архиєпископ УПЦ КП Євстратій (Зоря) прокоментував звернення Синоду Російської Православної Церкви щодо останніх політичних подій в Україні.

47474.jpgАрхиєпископ УПЦ КП Євстратій (Зоря) прокоментував звернення Синоду Російської Православної Церкви щодо останніх політичних подій в Україні. Єрарх Київського Патріархату, зокрема, прирівняв цей документ із радянськими закликами за мир та назвав його словесами лукавства.

«Словеса лукавства: стало вже традиційним для МП прирівнювання догматичної єдності Церкви і єдності РПЦ, як структури.

А також спроба представити Росію мало не як оплот традиційної сім'ї і моральності», - пише він на своїй Фейсбук-сторінці.

«Нагадує радянські заклики до боротьби за мир. Мир - це добре. Але як вірити тим, хто закликаючи до миру, вводить війська в Афганістан?», - запитує архиєпископ УПЦ КП Євстратій (Зоря).

Синод Російської Православної Церкви, як відомо, 26 грудня оприлюднив звернення щодо останніх політичних подій в Україні. У ньому священнослужителі заявили, що прагнення розділити РПЦ через політичні протиріччя є гріхом.

"Привівши колись єдиний народ до Дніпровської купелі, сам Господь вказав нашим благочестивим предкам шлях духовної єдності, який перевищує людські протиріччя. Тому ми хотіли б нагадати, що прагнення розколоти Церкву з політичних причин є тяжкий гріх", - йдеться у зверненні Синоду РПЦ.