• Головна
  • Новини
  • Священнослужителі УПЦ (МП) взяли участь у святкуванні 200-річчя Кишинівсько-Молдавської Митрополії...

Священнослужителі УПЦ (МП) взяли участь у святкуванні 200-річчя Кишинівсько-Молдавської Митрополії

09.09.2013, 10:57
Священнослужителі УПЦ (МП) взяли участь у святкуванні 200-річчя Кишинівсько-Молдавської Митрополії - фото 1
У столиці Молдови - Кишиневі 7 вересня розпочалися урочистості з нагоди 200-ї річниці заснування Кишинівсько-Молдавської Митрополії.

phoca_thumb.jpgУ столиці Молдови - Кишиневі 7 вересня розпочалися урочистості з нагоди 200-ї річниці заснування Кишинівсько-Молдавської Митрополії.

На святкування приїхали священнослужителі з Молодови, Росії та України - керуючий справами УПЦ (МП) митрополит Бориспільський Антоній (Паканич), митрополит Одеський і Ізмаїльський Агафангел (Савін), архиєпископ Балтський і Ананьївський Олексій (Гроха), єпископ Хотинський Мелетій (Єгоренко), єпископ Овідіопольський Аркадій (Таранов).

Урочисті заходи очолив Патріарх Московський і всієї Русі Кирил (Гундяєв).

Я інформує офіційний сайт УПЦ (МП), 7 вересня учасники урочистостей відвідали Свято-Успенський Капріянський монастир, де Патріарх РПЦ відслужив літію на могилі митрополита Гавриїла (Бонулеско-Бодоні).

У другій половині дня в Національному палаці "Ніколає Сулак" відбулася святкова академія. У заході взяли участь керівництво країни, єрархи, які прибули на урочистості, та інші офіційні особи.

Звертаючись до присутніх, Патріарх Кирил привітав з 200-річчям установлення Кишинівсько-Хотинської єпархії. Він також подякував за відродження церковного життя митрополита Володимира, єпископат, духовенство та всім православним віруючих республіки, кожен з яких в міру своїх сил брав участь в історичному відродженні Православ'я на молдавській землі.

Наступного дня Патріарх Московський очолив Божественну Літургію на площі перед кафедральним собором Різдва Христового в Кишиневі.

На богослужінні були присутні Президент Республіки Молдова Н.В. Тімофті, прем'єр -міністр Республіки Молдова Ю. Лянке, голова Парламенту Молдови І. Корман, посол Росії в Молдові Ф.М. Мухаметшин.

Після Літургії керуючий справами УПЦ (МП) митрополит Бориспільський Антоній передав молдавським православним вітання Митрополита Київського і всієї України Володимира з нагоди 200-річного ювілею утворення Кишинівсько - Хотинської єпархії.