• Головна
  • Новини
  • Патріарх Варфоломій не захотів бути статистом на святі «Русского міра», - УПЦ КП...

Патріарх Варфоломій не захотів бути статистом на святі «Русского міра», - УПЦ КП

01.08.2013, 11:25
Патріарх Варфоломій не захотів бути статистом на святі «Русского міра», - УПЦ КП - фото 1
Константинопольський Патріарх Варфоломій І не захотів бути статистом на святі «Русского міра» і тому не приїхав на святкування 1025-річчя Хрещення Русі до Києва.

47474.jpgКонстантинопольський Патріарх Варфоломій І не захотів бути статистом на святі «Русского міра» і тому не приїхав на святкування 1025-річчя Хрещення Русі до Києва.

Таку думку під час веб-конференції на РІСУ висловив архиєпископ Чернігівський і Ніжинський Євстратій (Зоря), секретар Священного Синоду, голова Інформаційного управління Української Православної Церкви Київського Патріархату

«На мою думку, він не захотів бути статистом на святі «Русского мира». Він приїде, коли буде можливість представляти свою позицію, а не фон для Патріарха Кирила», - владика Євстратій.

На своїй сторінці на Фейсбці єпископ також зауважив, що на відзначенні ювілею представники Константинополя зігнорували заходи, організовані господарями. Зокрема, участь у Літургії у Лаврі 27 липня.

«Нібито через проблему невизнання Православної Церкви Америки автокефальною, а її митрополита – Предстоятелем», - пояснив причини відмови архиєпископ.

«На фото з Літургії митрополита Емануїла дійсно не видно. Якщо це так - це ще один доказ марності захоплених розповідей про "православну єдність", з якої нібито випадає лише УПЦ КП», - підсумовує речник Київського Патріархату.

Владика Євстратій також зазначив, що делегація Константинополя відмовилася й від поїздки до Мінська і вже 28 липня повернулася на Фанар.