• Головна
  • Новини
  • Патріарх Філарет і Митрополит Володимир при зустрічі: "Ми вже не ворогуємо"...

Патріарх Філарет і Митрополит Володимир при зустрічі: "Ми вже не ворогуємо"

26.07.2013, 15:26
Патріарх Філарет і Митрополит Володимир при зустрічі: "Ми вже не ворогуємо" - фото 1
Глави Українських Православних Церков Московського та Київського Патріархатів Митрополит Володимир та Патріарх Філарет обнялися, вітаючи один одного

253188.jpgГлави Українських Православних Церков Московського та Київського Патріархатів Митрополит Володимир та Патріарх Філарет обнялися, вітаючи один одного. Владика Філарет при цьому заявив, що між першоєрархами більше немає ворожнечі, і що він вірить в об'єднання українського православ'я, повідомляє Главред.

Зустріч двох церковних єрархів відбулася на відкритті виставки "Велике і величне", повідомляє "ЛігаБізнесІнформ". При цьому Патріарх Філарет, коментуючи той факт, що в заходах, присвячених 1025-й річниці Хрещення Русі, беруть участь представники різних патріархатів, сказав, що це свідчить про майбутнє об'єднання українського православ'я.

"Ми віримо і переконані, що буде об'єднання Київського і Московського Патріархатів в одну Помісну Православну Церкву. Підстави для цього вже є, ми вже не ворогуємо. Ці поцілунки, які були, пройде час, і ми так будемо вітати один одного, служити за одним престолом і належати до однієї української церкви ", — упевнений глава УПЦ КП.

На питання про те, коли це може відбутися, Патріарх Філарет відповів: "Бог знає. Ми знаємо, що буде, а коли - Бог знає".