• Головна
  • Новини
  • УПЦ КП просить Януковича захистити Митрополита Володимира від шантажу...

УПЦ КП просить Януковича захистити Митрополита Володимира від шантажу

21.06.2013, 12:22
УПЦ КП просить Януковича захистити Митрополита Володимира від шантажу - фото 1
УПЦ КП звернулася до Митрополита Володимира (Сабодана) із закликом не йти у відставку і не піддаватися тиску у зв’язку із викраденням двох черниць.

pf_mv_250_162.jpgУПЦ КП звернулася до Митрополита Володимира (Сабодана) із закликом не йти у відставку і не піддаватися тиску у зв’язку із викраденням двох черниць.

Про це повідомляє офіційний сайт Київського Патріархату.

«Якщо ця інформація відповідає дійсності і на Митрополита Володимира (Сабодана), як це вже було кілька разів раніше, чиниться тиск з метою змусити його подати у відставку з посади Предстоятеля УПЦ (МП) – Київський Патріархат закликає Митрополита Володимира в жодному разі не піддаватися цьому незаконному тиску», - йдеться у заяві УПЦ КП.

УПЦ КП закликає єпископат УПЦ (МП) захистити свого Предстоятеля.

«Ми також закликаємо єпископат УПЦ (МП), у разі, якщо під тиском таке прохання буде все ж таки підписане Митрополитом або оголошене від його імені, – не задовольняти його як недобровільне».

Від Президента і представників державних органів Київський Патріархат вимагає перевірити достовірність інформації про тиск на Митрополита та у разі її підтвердження – захистити його і очолювану ним Церкву від неправомірного втручання у статутну діяльність.

« Адже таке втручання несе загрозу церковному та суспільному миру, викличе обурення та протистояння, що може стати особливо неприємним напередодні святкування 1025-ліття Хрещення Київської Руси-України», - наголошують у Київській Патріархії.