• Головна
  • Новини
  • Патріарх Філарет не тримає образ на нинішнього Предстоятеля УПЦ (МП)...

Патріарх Філарет не тримає образ на нинішнього Предстоятеля УПЦ (МП)

14.06.2013, 16:33
Патріарх Філарет не тримає образ на нинішнього Предстоятеля УПЦ (МП) - фото 1
Предстоятель УПЦ КП неодноразово критично висловлювався про РПЦ і УПЦ (МП), але нічого образливого не говорить про Митрополита Володимира (Сабодана), Предстоятеля УПЦ (МП).

Два Предстоятеляexklusiv.gifПредстоятель УПЦ КП неодноразово критично висловлювався про РПЦ і УПЦ (МП), але нічого образливого не говорить про Митрополита Володимира (Сабодана), Предстоятеля УПЦ (МП).

«Це свідомо, — зазначив сьогодні в інтерв’ю РІСУ Патріарх Філарет. — Давно з серця викинув образу, яку тримав на Блаженнішого Володимира. Коли зустрічаємося, то нормально почуваємося. Я, принаймні. Не випадала нагода посидіти обом за чаєм, оскільки їм заборонено зустрічатися з нами. Але я б хотів».

«У різні періоди, звичайно, було по-різному прощати. Колись було складно. Тепер легше. З віком це завжди стає легше робити. Розумієш, коли не пробачатимеш, не увійдеш у Царство Небесне. Як Христос сказав: якщо не будете прощати людям провин їхніх, то й Отець не простить провин ваших», — зауважує першоєрарх УПЦ КП.

Нагадуємо, що нещодавно в УПЦ (МП) святкували 21-річчя Харківського собору, на якому було усунено тодішнього Предстоятеля УПЦ Митрополита Філарета (Денисенка), натомість обрано Митрополита Володимира (Сабодана).

Деталі розмови – незабаром в ексклюзивному інтерв’ю РІСУ.