• Головна
  • Новини
  • Делегація УПЦ в Канаді відвідала Церкву-матір: йшлося про стосунки з Церквами в Україні...

Делегація УПЦ в Канаді відвідала Церкву-матір: йшлося про стосунки з Церквами в Україні

11.02.2013, 13:01
Делегація УПЦ в Канаді відвідала Церкву-матір: йшлося про стосунки з Церквами в Україні - фото 1
Делегація УПЦ в Канаді складалась з трьох єрархів Церкви: митрополита Юрія та єпископів Андрія і Іларіона, членів Консисторії, зокрема Відділу міжцерковних стосунків.

Kanada.jpgЗ 7 по 10 лютого на запрошення Константинопольського Патріарха Варфоломія в Стамбулі перебувала делегація Української Православної Церкви Канади, на чолі з Митрополитом Юрієм (Каліщуком). Метою візиту було обговорення справ, що стосуються справ Української Православної Церкви в Канаді, її місії серед канадського народу та у світі загалом.

Делегація УПЦ в Канаді складалась з трьох єрархів Церкви: митрополита Юрія та єпископів Андрія і Іларіона, членів Консисторії, зокрема Відділу міжцерковних стосунків. 

Представники УПЦ в Канаді прибули до Туреччини 7 лютого 2013 року.

В аеропорту Стамбула делегацію зустрів генераьлний консул України Богдан (Яременко), митрополит Кидонісу Атенагорас, архимандрит Віссаріон (Комзіас) та архідиякон Максим (Веанопулос). Під час візиту до Стамбулу делегація відвідала собор Святої Софії, а також інші визначні місця Константинопольської Церкви.

Наступного дня представники УПЦ в Канаді мали нараду з Патріархом Константинопольським щодо міжправославних стосунків. Головна тема обговорення стосувалась стосунків із Церквами в Україні. Патріарх Варфоломій висловив свій глибокий інтерес з боку Церкви-матері щодо становища Православної Церкви в Україні та уважно поставився до інформації та пропозицій делегації УПЦ в Канаді щодо підвищення морального авторитету Вселенського Патріархату серед вірних в Україні та Канаді. Обговорення також торкнулись майбутнього Всеправославого Собору, який запланований на 2014 рік та питання Єпископських конференцій. Діалог проходив у відвертій атмосфері та був плідним для обох сторін. 

Патріарх подякував усім членам делегації за їх турботу і любов до Матері-Церкви, а також за їх відданість Українській Православній Церкві - в Канаді і в Україні. Патріарх підкреслив любов Матері-Церкви до України, і що вона не покине український народ.

Після зустрічей із Константинопольським Патріархом делегація УПЦ в Канаді відвідала острів Халки, де знаходиться монастир, а раніше діяла відома православна семінарія (зачинена з політичних причин у 1971 році), де зустрілись із Митрополитом Бурси Елпідофоросом (Ламбрініядісом). Йшлося про ситуацію із Православ’ям в Україні, оскільки митрополит довгий час займався «українським питанням», особливо напередодні візиту Патріарха Варфоломія в Україну у 2008 році.