• Головна
  • Новини
  • Предстоятель УПЦ (МП) привітав Католикоса-Патріарха всієї Грузії Ілію II з 35-річчям інтронізації...

Предстоятель УПЦ (МП) привітав Католикоса-Патріарха всієї Грузії Ілію II з 35-річчям інтронізації

27.12.2012, 09:15
25 грудня У Грузії відзначили 35-у річницю інтронізації Католікоса-Патріарха всієї Грузії Ілії II.

25 грудня У Грузії відзначили  35-у річницю інтронізації Католікоса-Патріарха всієї Грузії Ілії II.

У 1977 році після смерті Католікоса-Патріарха Давида V, на його місце Священним Синодом був обраний Ілія, а 25 грудня 1977 року в кафедральному соборі Светіцховелі відбулася інтронізація та святкове богослужіння, під час якого новообраного Патріарха звели на його кафедру.

Митрополит Київський і всієї України Володимир привітав Католикоса-Патріарха всієї Грузії Ілію II з 35-річчям інтронізації.

«Господь обрав Вас з архипастирського сонму святий Грузинської Церкви, щоб зміцнювати слово Христової істини серед боголюбивого народу Іверії. І ті невтомні Першосвятительський праці, якими Ви, Ваше Блаженство, стверджуєте Церква і піклуєтеся про благополуччя ввіреній Вам пастви, всім нам служать прикладом християнської любові та пастирського старанності. Нехай же милість Всеблагого Бога незмінно допомагає Вам на Вашому архипастирському шляху, сприяючи подальшому розвитку Грузинської Православної Церкви. Бажаю Вашому Блаженству міцності сил і довголітнього здоров'я», – сказано у привітанні, яке оприлюднив офіційний сайт УПЦ (МП).