• Головна
  • Новини
  • Митрополит Антіохійської Православної Церкви попросить УПЦ (МП) прислати священика для українців...

Митрополит Антіохійської Православної Церкви попросить УПЦ (МП) прислати священика для українців

20.09.2012, 11:05
Митрополит Антіохійської Православної Церкви попросить УПЦ (МП) прислати священика для українців - фото 1
В Україні перебуває православне духовенство Антіохійської Православної Церкви з Латинської Америки.

IMG_2458_0-pp.jpgВ Україні перебуває православне духовенство Антіохійської Православної Церкви з Латинської Америки. Делегація на чолі з митрополитом Мексиканським, Венесуельським, Карибським і всієї Центральної Америки Антонієм (Шедрауі) 19 вересня зустрілася з Предстоятелем УПЦ (МП) Володимиром.

Гості, як повідомляє офіційний сайт УПЦ (МП), розповіли Митрополиту Володимиру про релігійне життя в Центральній Америці та становище Православної Церкви, зокрема, відзначивши, що значну частину віруючих становлять вихідці з України. Зважаючи на це, владика Антоній попросив Предстоятеля УПЦ (МП) благословити священнослужителя для української діаспори у вказаному регіоні.

Також голова Антіохійської делегації нагородив Митрополита Володимира ювілейною медаллю св. Георгія Побідоносця.

На згадку про зустріч Передстоятель УПЦ (МП) подарував гостю пам'ятну панагію.

За інформацією сайту УПЦ (МП), делегація Антіохійської Православної Церкви перебуватиме в Україні з 19 по 24 вересня з нагоди річниці з дня смерті митрополита Харківського і Богодухівського Никодима. 20 вересня митрополит Мексиканський, Венесуельський, Карибський і всієї Центральної Америки Антоній та члени делегації зустрінуться зі студентами Харківського Національного університету ім. В. Н. Каразіна; 21 вересня звершать Божественну літургію в Свято-Благовіщенському кафедральному соборі м. Харкова та літію на могилі митрополита Никодима, а 23 вересня – літургію у Свято-Покровському монастирі м. Харкова. Делегацію Антіохійської Православної Церкви супроводжує архієпископ Харківський і Богодухівський Онуфрій.