• Головна
  • Новини
  • Предстоятель Польської Православної Церкви відвідав Україну...

Предстоятель Польської Православної Церкви відвідав Україну

17.09.2012, 10:41
Предстоятель Польської Православної Церкви відвідав Україну - фото 1

Предстоятель Польської Православної Церкви Митрополит Сава на запрошення керівництва УПЦ (МП) відвідав Україну. 14 вересня, у день пам’яті преподобного Симеона Стовпника, він приїхав до Свято-Георгіївського Ставропігійного чоловічого монастиря (с.Городниця, Житомирської області), де у соборному храмі обителі очолив Літургію.

Польська Православна ЦеркваПредстоятель Польської Православної Церкви Митрополит Сава на запрошення керівництва УПЦ (МП) відвідав Україну. 14 вересня, у день пам’яті преподобного Симеона Стовпника, він приїхав до Свято-Георгіївського Ставропігійного чоловічого монастиря (с.Городниця, Житомирської області), де у соборному храмі обителі очолив Літургію.

За повідомленням офіційного сайту УПЦ (МП), Митрополиту Саві співслужили: керуючий справами УПЦ (МП) архиєпископ Бориспільський Антоній (Паканич), секретар Предстоятеля УПЦ (МП) архиєпископ Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр (Драбинко), архиєпископ Мукачівський і Ужгородський Феодор (Мамасуєв), намісник монастиря архиєпископ Городницький Олександр (Нестерчук), єпископи: Володимир-Волинський і Ковельський Володимир (Мельник), Ірпінський Климент (Вечеря), Бородянський Варсонофій (Столяр), Фастівський Даміан (Давидов).

Наприкінці Богослужіння архиєпископ Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр зачитав вітальне слово Предстоятеля УПЦ (МП) та передав слова подяки гостю за його візит іспільну молитву.

Довідка: У 1744 р. на місці зруйнованого монастиря Георгія Побідоносця була збудована дерев`яна церква св. Георгія. На початку ХХ ст. поруч із дерев`яним храмом звели мурований собор св. Георгія, внаслідок чого стара церква отримала нову назву – на честь прп. Симеона Стовпника. У 1930-х рр. цей храм було знищено. Наприкінці 1980-х рр. на місці церкви прп. Симеона була споруджена одноіменна каплиця. 14 вересня 1992 року Митрополит Володимир звершив в монастирі першу Літургію як Предстоятель УПЦ (МП).