Єпископ УПЦ КП прирівняв Патріарха Кирила до Брітні Спірс

01.08.2012, 13:45
Єпископ УПЦ КП прирівняв Патріарха Кирила до Брітні Спірс - фото 1
Єпископ УПЦ КП Євстратій (Зоря) вважає, що увага до візитів Патріарха Кирила в Україну з кожним роком спадає, а його поїздки до Києва нагадують радше ритуальні, вимушені дії, ніж важливу подію.

Євстратій ЗоряЄпископ УПЦ КП Євстратій (Зоря) вважає, що увага до візитів Патріарха Кирила в Україну з кожним роком спадає, а його поїздки до Києва нагадують радше ритуальні, вимушені дії, ніж важливу подію. Про це речник Київського Патріархату розповів в інтерв’ю "Портал-Credo.Ru".

«Якщо три роки тому Патріарха Кирила зустрічали безліччю рекламних плакатів на щитах, прямими ефірами, нинішній Президент практично невідлучно перебував на більшості заходів Патріарха, який, крім Києва, відвідував і інші області України, то тепер ми бачимо, що Патріарха зустрічають: віце-прем'єр, заступник міністра, заступник голови Київської міської адміністрації. На заходах ще присутня радник Президента України Ганна Герман. І все», - сказав він.

Єпископ УПЦ КП зазначив, що представники української влади свідомо проігнорували візит Патріарха РПЦ. На його думку, це мотивовано розрахунками політтехнологів, які показали, що такі появи не додадуть рейтингу, а, може, і зменшать.

«Ще Патріарха зустріла дівчина з оголеними грудьми. Що підтвердило мою думку - Патріарх Кирило, на жаль, за останні місяці в медіапросторі перетворився в щось на зразок Брітні Спірс, навколо якої журналісти бігали в очікуванні чергового скандалу. І зараз, на жаль, Патріарх Кирило в сприйнятті глядачів і слухачів частіше асоціюється не власне зі своєю пастирською діяльністю, а - вільно чи мимоволі - з черговим скандалом - годинником, квартирами, навіженими дівчатами», - зауважив він.

«Не було й масової уваги до патріарших заходів - з року в рік кількість охочих покричати "наш Патріарх - Кирило!" явно падає. І тут не врятують ні відмовки, що це "охорона не пускає" - адже від охорони можна просто відмовитися, ні автобуси з "паломниками з Росії", помічені нами біля Лаври в день візиту. Якщо так піде і далі, то крім членів Синоду, протоєреїв Миколи Балашова і Всеволода Чапліна, а також Володимира Романовича Легойди за Главою РПЦ (МП) в Київ доведеться возити і прочан», - додав речник УПЦ КП.

Візит Патріарха Кирила в Україну єпископ Євстратій (Зоря) пояснює спробою показати, що, незважаючи на жодні зовнішні події, він підтримує традицію, бере участь у святкуванні дня Хрещення Русі, проводить Синод.

«Все це більше нагадує якісь ритуальні дії і вимушені діяння, ніж важливі події, від яких дійсно очікуються якісь зміни. Це як партійні з'їзди і збори в роки Брежнєва - вони проводилися регулярно, але всім було прекрасно відомо, що там буде відбуватися і що ніяких плодів це не принесе», - сказав він.