• Головна
  • Новини
  • Комісія з діалогу між УПЦ КП та УАПЦ склала перелік пропозицій щодо об’єднавчого процесу...

Комісія з діалогу між УПЦ КП та УАПЦ склала перелік пропозицій щодо об’єднавчого процесу

31.10.2011, 13:24
Комісія з діалогу між УПЦ КП та УАПЦ склала перелік пропозицій щодо об’єднавчого процесу - фото 1
Відбулося перше спільне засідання комісій, утворених Синодом Київського Патріархату і Архиєрейським Собором УАПЦ для ведення діалогу про об’єднання.

Зустріч_УПЦ_КП_і_УАПЦ.jpg27 жовтня 2011 р. на території Михайлівського Золотоверхого монастиря, в залі засідань Вченої ради КПБА, відбулося перше спільне засідання комісій, утворених Синодом Київського Патріархату і Архиєрейським Собором УАПЦ для ведення діалогу про об’єднання.

З боку Київського Патріархату в засіданні взяли участь голова комісії митрополит Львівський і Сокальський Димитрій, єпископ Переяслав-Хмельницький і Бориспільський Епіфаній, єпископ Богуславський Євстратій. З боку УАПЦ в засіданні взяли участь голова комісії митрополит Галицький Андрій, митрополит Львівський Макарій, єпископ Житомирський і Поліський Володимир, єпископ Львівський і Самбірський Іоан, єпископ Вишгородський і Подільський Володимир.

Як йдеться у повідомленні прес-служби Київської Патріархії, на першому засіданні учасники комісій обмінялися думками з широкого кола питань щодо історії та сьогодення Українського православ’я, а також обговорили різні пропозиції щодо можливих шляхів об’єднання Київського Патріархату і УАПЦ. За підсумками обговорення було складено перелік пропозицій для їхнього відображення у підсумковому документі спільного засідання.

Після обіду відбулося друге засідання, на якому єрархи двох Церков розглянули і погодили текст підсумкового документу. У 10 пунктах документу зафіксовано як загальне узгоджене бачення щодо об’єднавчого процесу, так і конкретні пропозиції щодо подолання існуючого церковного розділення.

Після затвердження підсумкового документу Предстоятелями Київського Патріархату і УАПЦ він має бути винесений на розгляд у обох Церквах, зокрема на обговорення на єпархіальних зібраннях. За підсумками розгляду і обговорення повинно відбутися наступне спільне засідання комісій.

Підсумковий документ у двох екземплярах підписали усі учасники засідання.